DRAMA U FINALU: Odbojkašice Vizure pobedile Jedinstvo i treći put uzastopno osvojile titulu
Foto: Wienerliga.org

Dominacija

DRAMA U FINALU: Odbojkašice Vizure pobedile Jedinstvo i treći put uzastopno osvojile titulu

Ostali sportovi -

Treći put zaredom, Vizura je šampion Srbije! U finalnoj drami, kakva se ne pamti u novijoj istoriji naše Super lige, u petom meču koji je otišao u peti set, "ajkulice" su slomile otpor sjajnih Pazovčanki.

Odlučujuća utakmica je obilovala uzbuđenjima i preokretima. Nekako logično i velikim brojem grešaka (ukupno 63), jer je značaj meča mnogima "vezao ruke". Bolje su domaće otvorile utakmicu i snažnim servisima, najčešće na libera Đukanovićevu, stekle startnu prednost (6:2). U momentu kad je Jedinstvo prišlo na poen zaostatka (10:9), uverili smo se koliku gošće imaju podršku u prepunoj dvorani na Tošinom bunaru, pa se činilo kao da je majstorica u Staroj Pazovi. Otišle su domaće sredinom prvog seta i na "plus pet" (17:12), a Pazovčanke potom prišle na dva poena zaostatka (17:15), da bi, u tim trenucima sjajna Ivana Mrdak pogrešila u kontri, što su domaće znale da iskoriste. Blokovi "ajkulica" začinili su kraj prvog seta.

Uspelo je Jedinstvo da uzvrati na početku drugog, ali je pri rezultatu 11:11, levoruka korektorka Pazovčanki, Marija Jovanović, nezgodno doskočila i izvrnula skočni zglob. U vatru je morala mlada Jelena Vulin, a to kao da je dodatno zbilo redove gošći, pa je Jedinstvo, sada predvođeno Sakradžijom i Trivunovićevom, uzvratilo udarac. Dobrom odbranom, Pazovčanke su povele 22:16, dovoljno da posle 24:21 reše drugu set loptu i dođu do izjednačenja.

Treći period obeležila je igra "poen za poen", u kojoj su na kraju jače živce imale domaće. Vratila se i Jovanovićeva u igru sredinom seta, da bi posle 19:19 ipak presudila mirnija igra Vizure. Samo u ovom periodu Jedinstvo je greškama poklonilo deset poena! To je bilo nenadoknadivo, jer su svi ostali elementi bili podjednaki.

Pomalo nesrećno izgubljen treći period, nije poremetio Sremice. Ponovo su na početku stekle prednost, a u rezultatskoj klackalici, bolje su se snašle. Servisima Vulinove, Jedinstvo je steklo četiri poena viška (19:15), ipak dovoljno da Sakradžija i Trivunovićeva odvedu meč u peti set.

A u taj-brejku drama. Počelo je sa 3:0 za gošće i tajm-autom Mihajlovića, a nastavljeno sa sedam uzastopnih poena Vizure, na servise Jovane Kocić! Uzimao je Jovo Caković tajm-aute, ali njegova ekipa nije uspevala da se pomeri iz "pozicije jedan", sve dok Maja Aleksić kontru nije poslala u aut – 7:4. Onda stiže preokret, servisima Marije Vujnović. Poklonile su domaće još dva poena, a blokom Jakićeve, gošće su na promenu strana otišle sa poenom prednosti - 7:8. Potom je Vujnovićeva pogrešila servis i počela je divovska borba za svaki poen. Povele su domaće ponovo na 10:9, a poenom Rankovićeve i 12:10. Upravo je kapiten Vizure bila i "meč viner", jer je donela i trinaesti poen svom timu, da bi, na sjajne servise Aleksićeve, "ajkulice" povele i 14:10! Drugu meč loptu za treću uzastopnu titulu, rešile su domaće u svoju korist tako, što je Sakradžija u, opravdano ponovljenom poenu, servis poslala u aut.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track