VELIKO POJAČANJE: Osječanin Branimir Gudelj dobio srpski pasoš
Foto: GAS

Naš najbolje rangirani golfer

VELIKO POJAČANJE: Osječanin Branimir Gudelj dobio srpski pasoš

Ostali sportovi -

Srpska golf reprezentacija i zvanično dobija veliko pojačanje.

Branimir Gudelj, jedan od najboljih mladih golfera u regionu dobio je državljanstvo Republike Srbije na preporuku Ministarstva omladine i sporta.

Gudelj je rođen 1994. u Osijeku u Hrvatskoj, a Golf asocijacija Srbije je poslala predlog Ministarstvu posle niza dobrih rezultata koje je mladi golfer ostvario prethodnih par godina, pogotovo na Internacionalnom i Nacionalnom prvenstvu Srbije, na kojima će braniti titule naredne nedelje.

U rešenju o prijemu u državljanstvo Srbije navodi se kako je Gudelj sportista izuzetnih kvaliteta koji će doprineti razvoju golfa u Srbiji, kao i poboljšanju reprezentativnih dostignuća.

Gudelj će tako pojačati nacionalni golf tim Srbije za Svetsko prvenstvo koje će u septembru biti održano u Kankunu u Meksiku, gde će srpski golferi pokušati da naprave novi korak napred, posle prethodnog prvenstva u Japanu gde su napredovali do 54. pozicije.

Perspektivni golfer će takođe biti član tima i na European Team Shieldu, koji će se odigrati u julu ove godine u Mađarskoj. ETS je turnir koji se održava kako bi se pomogao razvoj golfa na Balkanu. 21-godišnji golfer je ove godine već ostvario dobre rezultate, osvojivši prvo mesto na Slo Am Touru, koji se boduje za svetsku rang listu.

Gudelj je trenutno najbolje rangirani srpski golfer na Svetskoj amaterskoj rang listi (WAGR) sa ukupno 1292.57 poena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track