PLIVAČ IZAZVAO BURU U MAKEDONIJU Zašto ste dali pola miliona evra za lobiranje da Kosovo uđe u UEFA?
Foto: Twitter.com/malenkoa

Aleksandar Malenko prozvao čelnike FMM

PLIVAČ IZAZVAO BURU U MAKEDONIJU Zašto ste dali pola miliona evra za lobiranje da Kosovo uđe u UEFA?

Ostali sportovi -

Najbolji makedonski plivač Aleksandar Malenko javno je pitao čelnike Fudbalskog saveza Makedonije (FFM) zašto su donirali pola miliona evra za lobiranje u UEFA da bi Kosovo bilo primljeno u ovu asocijaciju.

UEFA je pre nekoliko dana grubo prekršila statut i primila u svoju organizaciju FS Kosova kao 55. članicu. Delegati UEFA prethodno nisu odobrili promenu statuta prema kome bi bilo omogućeno priznanje zemalja koje nisu članice Ujedinjenih nacija, a koje su priznate od međunarodne zajednice na evropskom kontinentu. Međutim, kasnije je grubim kršenjem statuta odlučeno da Kosovo bude primljeno u UEFA. Za prijem Kosova glasalo je 28 delegata, 24 je bilo protiv, a dvojica su bila uzdržana.Makedonski mediji navode da je Malenko čelnim ljudima FFm postavio pitanje da se javno izjasne o pola miliona evra donacije da Kosovo postane punopravni član UEFA.

Malenko je devet puta bio najbolji sportista Makedonije i dva puta najbolji na Balkanu."Nema tu mnogo šta da se doda, barem ne sa moje strane. Stojim iza onoga što objavim na Tviter nalogu. Nikoga direktno ne optužujem, samo javno pitam da li je i zašto FFM donirao 500.000 evra za lobiranje u UEFA da FS Kosova bude primljen", rekao je Malenko, prenosi Sportski žurnal.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track