SARADNJA U SPORTU: Udovičić na prijemu Ambasade Srbije u Italiji
Foto: MOS

Promocija Srbije

SARADNJA U SPORTU: Udovičić na prijemu Ambasade Srbije u Italiji

Ostali sportovi -

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovao je prijemu koji su organizovali Ambasada Republike Srbije u Rimu i Olimpijski komitet Italije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, Teniskim savezom Srbije i Turističkom organizacijom Srbije, u sklopu turnira master serije, a koji je posvećen saradnji u sportu sa posebnim osvrtom na mogućnosti saradnje u tenisu.

1 / 3 Foto: MOS

Prijemu su prisustvovali i predstavnici institucija Italije, diplomatskog kora, predstavnici sportskih asocijacija, sportisti, poznati privrednici, gosti turnira, srpska dijaspora i ostali prijatelji Srbije.

Udovičić je tom prilikom razgovarao i sa potpredsednikom Evropskog parlamenta Antonijem Tajanijem. Zahvaljujući tradicionalno dobrim bilateralnim odnosima Italije i Srbije i saradnji dve države u mnogim oblastima, organizovana je i jedinstvena dvonedeljna promocija Srbije.

U prostoru nazvanom “Kuća Srbije”, koji je otvoren svakog dana od 10.00 do 22.00 časa tokom turnira, emituju se promotivni filmovi o Srbiji, dele se brošure i promotivni materijal, a posetioci mogu da probaju proizvode po kojima je Srbija poznata. Srbija je prva država kojoj su organizatori turnira pružili mogućnost da se predstavi na ovaj način.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track