SRBIJA OPEN: Mark Trnovec slavio posle neizvesne završnice
Foto: GAS

Sjajna igra na golf terenu

SRBIJA OPEN: Mark Trnovec slavio posle neizvesne završnice

Ostali sportovi -

Slovenac Mark Trnovec odigrao je fantastične tri runde na golf terenima na Adi Ciganliji i zasluženo se okitio titulom internacionalnog amaterskog prvaka Srbije.

On je takmičenje započeo sa 74, da bi impresivnim rezultatima drugog i trećeg dana sa 67, odnosno 65 stigao do trofeja sa ukupnih +2.

Pred poslednju rundu, četvorica igrača iz poslednjeg flajta bili su na samo udarac razlike, pa je malo ko očekivao da će Trnovec fantastičnom igrom preskočiti sve i doći do pehara.

Drugu poziciju zauzeo je golfer iz Hrvatske Luka Karaula sa +4, dok je treći sa tri udarca više od šampiona Trnoveca bio srpski reprezentativac Branimir Gudelj, koji se okitio titulom nacionalnog prvaka.

U nacionalnoj konkurenciji drugo mesto zauzeo je Mihailo Dimitrijević, a treći je bio Ranko Helc.

- Igrao sam lagan golf i uživao. Dobar rezultat mi je donela kvalitetna kratka igra. Poslednji dan sam počeo parovima, pa sam udario 4 birdija za redom. Hteo sam da dođem do rekorda terena, ali na kraju nisam uspeo. Sjajan turnir, izvanredna organizacija, zahvalio bih se svima na gostoprimstvu i nadam se da ću sledeće godine doći ponovo u Beograd da branim titulu - rekao je Mark Trnovec.

U kategoriji dama, trijumfovala je Muriel Frišneht iz Švajcarske sa +15 ispred Slovenke Hane Mirnik i Ekatarine Malahove iz Rusije.

Nacionalna šampionka Srbije je ponovo Jefimija Đorđević. Druga je bila Jelena Lainović, a treća Jana Marinović.

Internacionalno amatersko prvenstvo Srbije u golfu je od ove sezone u redovnom bodovanju za Svetsku rang listu. Učestvovalo je 48 takmičara, od toga 15 dama iz 14 država.

Sezona takmičenja na terenu Golf kluba Beograd nastavlja se ovog vikenda kada je na programu tradicionalni Memorijal Knez Pavle.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track