(VIDEO) ODBRANILI TITULU: Vaterpolisti Partizana pobedili Zvezdu i opet postali šampioni Srbije
Foto: Saša Pavlić

Uzbudljiv večiti derbi

(VIDEO) ODBRANILI TITULU: Vaterpolisti Partizana pobedili Zvezdu i opet postali šampioni Srbije

Ostali sportovi -

Vaterpolisti Partizana odbranili su titulu prvaka Srbije, jer su i u drugom meču finalne serije pobedili Crvenu zvezdu - 10:9 (6:4, 0:1, 1:2, 3:2).

1 / 2 Foto: Saša Pavlić

U prvom duelu na "Tašmajdaju" bilo je 12:6 za crno-bele, a danas je pred prepunim tribinama "Banjice" bilo znatno uzbudljivije.

Varničilo je u drugoj utakmici na sve strane...

Partizan je poveo 5:2 već u prvoj četvrtini. Imao je kasnije i 6:3. Međutim, crveno-beli se nisu predavali, pa su uspeli da stignu do izjednačenja - 6:6. Ipak, aktuelni šampion je nedugo zatim poveo 8:7 i prednost nije ispuštao do kraja.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Asanović, Gogov i Gilen sa po dva gola, koliko su dali i na suprotnoj strani Peković, Repanović i Rackov.

Iz Crvene zvezde su imali mnogo pritužbi na suđenje, a meč su završili sa dvojicom igrača isključenih bez prava zamene (Aksentijević i Rackov). Isključeni su i pomoćni trener Aleksandar Nikolić i predsednik Viktor Jelenić. Pritom, crveno-beli su u ovaj duel ušli oslabljeni za glavnog trenera Rista Maljkovića i centra Borisa Popovića koji je su zaradili isključenja u prethodnoj utakmici.

Partizan je tako osvojio drugu uzastopnu, a ukupno 27. titulu. Prošle godine crno-beli su u finalu bili bolji od kragujevačkog Radničkog.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić uručio je pehar kapitenu crno-belih Rističeviću.

"Imali smo više snage u poslednjoj četvrtini i više igrača na klupi. Mogli smo više da menjamo i da držimo ritam", rekao je trener Partizana Vladimir Vujasinović podsećajući na isključenja igrača Zvezde u razgovoru za RTS.

"Čestitam momcima, nije lako s obzirom na situaciju u Partizanu. Igraju bez para. Zato je za očekivati da nas mnogi napuste", dodao je Vujasnović u setnom tonu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track