NAĐA HIGL ZA KURIR: Uplivala sam u politiku - DS!
Foto: Profimedia

Gde je, šta radi

NAĐA HIGL ZA KURIR: Uplivala sam u politiku - DS!

Ostali sportovi -

Ne zanima me ulazak u Skupštinu ili neka druga visoka funkcija, želim samo da uradim nešto na lokalu, u mom Pančevu

Malo ko je pre 31. jula 2009. godine čuo za srpsku plivačicu Nađu Higl, da bi ona preko noći postala miljenik cele nacije. Na Svetskom prvenstvu u Rimu osvojila je zlatnu medalju u disciplini 200 m prsno uz evropski rekord, a ovim uspehom Nađa je ušla u istoriju srpskog plivanja kao prva žena koja je postala svetska prvakinja.Nađa se danas bavi politikom, ne visokom, već lokalnom, u svom gradu Pančevu, i to kao član Demokratske stranke. Već duže vreme je nema u sportskoj javnosti, a, kako kaže, sedam godina otkad je postala najbolja na svetu, vodi totalno miran život, fokusirana na svoju porodicu i dvoje dece.Porodica na prvom mestu- Koncentrisana sam na svoje dvoje dece, oni mi izuzetno znače. Ništa ne može da me obraduje i izmami mi osmeh kao što mogu oni. Što se tiče plivanja, moj plan je i bio da se povučem 2012. godine, bez obzira na to šta dotad budem uradila u karijeri - počela je razgovor za Kurir Nađa Higl i nastavila:Sećanje na Rim- Naravno da sam bila prezadovoljna rezultatom u Rimu kad sam osvojila zlato i oborila evropski rekord u toj disciplini. Moj prvobitni cilj bio je da prođem kvalifikacije, a posle kako bude. Međutim, desio se odličan rezultat i stigla sam do prvog mesta.Nađa će, kako kaže, nastaviti da se bavi politikom.- Ne zanima me ulazak u Skupštinu Republike Srbije, ili neke visoke funkcije, volela bih nešto da uradim na lokalu, u mom Pančevu - zaključila je u razgovoru za naš list Nađa Higl.

Povukla seNEĆU U TRENERE KAO MOJ BRATRekorderka u plivanju poručila je da nema nameru da bude trener, a njen brat to radi odlično.- U to se neću mešati. Moj brat je uspešan u tom poslu i stvarno ne znam šta bih tu mogla da unapredim.

Daleko od vodeNA BAZEN SAMO KAD DECA PORASTUBivša srpska plivačica kaže da retko posećuje plivališta, ali će redovanija biti na bazenu kad tamo budu krenula njena deca.- Samo još malo da porastu, eto i mene s njima na bazenu. Onda ću možda imati priliku da vidim i ostalu decu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track