(VIDEO) SRPKINJA POTVRDILA DOMINACIJU: Ivana Španović pobedila u Oslu
Foto: Promo

Bravo

(VIDEO) SRPKINJA POTVRDILA DOMINACIJU: Ivana Španović pobedila u Oslu

Ostali sportovi -

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović pobedila je u skoku u dalj na mitingu Dijamantske lige u Oslu.

Španovićeva je pobedila skokom od 6,94 metara. Drugo mesto pripalo je Kanađanki Kristabel Neti (6,68m), dok je treća bila Britanka Sara Proktor (6,67m).Srpska atletičarka je u prvoj seriji ostvarila skok od 6,63 metara. U drugoj je skočila 6,79, a u petoj 6,94 metara. Ona je prestupila u trećoj i četvrtoj seriji, a šestu seriju je propustila.

"Ivana je danas pokazala zavidan nivo forme u odnosu na rivalke. Bila je ispred njih za 30cm, ubedljivo je pobedila sa odličnim rezultatom, a još me više raduje činjenica da je Ivana skočila 6,94m u ovim vremenskim uslovima, te da u normalnim uslovima od Ivane možemo očekivati još mnogo bolje rezultate” izjavio je trener Obradović.

Srpski atletičar Asmir Kolašinac zauzeo je peto mesto u bacanju kugle. Kolašinac je najbolji hitac od 19 metara i 84 centimetra ostvario u prvoj seriji, u drugoj je načinio prestup, dok je u trećem pokušaju bacio 19,66 metara. Pobedu u glavnom gradu Norveške zabeležio je Džo Kovač iz SAD daljinom od 22,01 metara, a drugo i treće mesto osvojili su Poljaci Konrad Bukovijecki sa 21,14 i Tomaš Majevski sa 20,56 metara. Na mitingu u Oslu učestvovala su sedmorica bacača kugle.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track