VATERPOLO REVIJA NA BANJICI: Partizan i Galata za Radosava, Grobari ispratili Vujasinovića
Foto: VK Partizan

Humanitarna akcija

VATERPOLO REVIJA NA BANJICI: Partizan i Galata za Radosava, Grobari ispratili Vujasinovića

Ostali sportovi -

Humanitarni revijalni vaterpolo meč Partizan – Galatasaraj, organizovan za skupljanje sredstava za lečenje Radosava Andrejića, opravdao je očekivanja.

Oko 500 ljudi došlo je na Banjicu i kupovinom ulaznice uključilo se u akciju čiji je cilj da se skupi 165.000 evra, koliko je neophodno da bi Andrejiću, bivšem vaterpolisti Partizana, na operaciji u Nemačkoj bila presađena koštana srž. Ulaznice su kupovali i akteri meča.

Ujedno, ovaj meč je bio i oproštaj Vladimira Vujasinovića od klupe Partizana. Navijači su još jednom pokazali da znaju da cene šta je Vujasinović postigao, tokom ukupno devet godina u Partizanu, poslednje četiri kao trener.Najverniji posetioci vaterpolo mečeva na Banjici su legendu svetskog vaterpola pozdravljali skandiranjem "Vlado, hvala ti", a istu poruku su raširili i na tribinama.

Rezultat je bio u drugom planu, ali viđena je lepa utakmica, nijedna ekipa nije htela da ostane dužna publici, svi su nastojali da ostave što bolji utisak. Partizan je pobedio sa 15:10 (3:2, 4:5, 3:2, 5:1), iako je igrao u kombinovanom sastavu. U timu crno-belih nije bilo sedmorice prvotimaca koji su na pripremama A reprezentacije Srbije, pa je šansu dobilo nekoliko vaterpolista Banjice. Ni Galatasaraj, koji se priprema za završnicu domaćeg prvenstva, nije bio kompletan. Ipak, Igor Milanović, trener turskog prvaka, je na raspolaganju imao većinu prvotimaca, predvođenih zvezdama kluba Slobodanom Nikićem i Mlađanom Janovićem. Viđeno je mnogo lepih poteza, efektnih golova, bilo je mnogo prilika za aplauze igračima.

Večeras su prodate 464 ulaznice, po ceni od 300 dinara, a Partizan nastavlja akciju prikupljanja sredstava za lečenje Radosava Andrejića. Tokom vikenda, na utakmicama polufinalnih turnira Kupa Srbije za igrače do 17 godina na tribinama će biti postavljena kutija, u kojoj će posetioci moći da ubace dobrovoljne priloge.Duelu Partizan – Galatasaraj je prisustvovao i Radosavljev otac, Zoran Andrejić, koji je kazao:"Akcija je uspela, hvala Partizanu, u kome je moj sin proveo lepe dane, na podršci. Nadam se da će ovakvih akcija biti sve više".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track