(FOTO) PLES OKO ŠIPKE: Srpkinje najbolje na Evropskom prvenstvu u Zagrebu
Foto: Pole Dance Akademija

Pol dens

(FOTO) PLES OKO ŠIPKE: Srpkinje najbolje na Evropskom prvenstvu u Zagrebu

Ostali sportovi -

U Zagrebu je održano Evropsko prvenstvo u pol densu (ples oko šipke), na kojem su Srpkinje Jelena Boškan i Nela Ivanković osvojile zlatnu medalju.

Takmičenje je podeljeno u više kategorija: deca od 8 do 12 godina, žene i muškarci, nove zvezde, parovi, žene profesionalci i žene elita.

Kvalifikacije za takmičenje organizovane su u vidu video prijave, i tom prilikom je više od 200 prijavljenih učesnika odabrano 10 najboljih po kategoriji koji će u finalu predstavljati svoju zemlju. Sama organizacija događaja je na veoma visokom nivou, što potvrđuje dolazak tri kvalifikovane internacionalne sudije: Finiks Kazri (Kalifornija), Sara Cavenale (Belgija) i Alesandra Marčeti (Italija).

U finalu takmičenja, u kategoriji parovi, podkategorija Elit, Srbiju su predstavile Jelena Bokšan i Nela Ivanković, treneri i osnivači sportskog kluba Pole Dance Akademija, iz Beograda. One su uprkos jakoj konkurenciji takmičara iz Nemačke, Francuske, Poljske, Češke, Holandije, Turske..., uspele da se izbore za prvo mesto i da u Srbiju donesu dve zlatne medalje.

Jelena i Nela su 2014. godine u Srbiju donele prvo zlato u ovom sportu sa Međunarodnog amaterskog takmičenja u Mađarskoj, a 2015. godine su se na Evropskom prvenstvu bile treće. One su takođe zajedno sa predsednikom sportskog kluba Pol dens Akademija, Urošem Tašinim organizatori prvog takmičenja u pole sportu u Srbiji, koje je održano u decembru 2015. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track