IDE NA POBEDU: Ristić želi zlatnu medalju u Amsterdamu
Foto: AP

Želi da istrči najbolji rezultat

IDE NA POBEDU: Ristić želi zlatnu medalju u Amsterdamu

Ostali sportovi -

Srpski atletičar Milan Ristić rekao je da će na predstojećem Evropskom prvenstvu u Amsterdamu ići na pobedu u trci na 110 metara sa preponama, pošto jedino tako može psihički da se spremi da istrči najbolji rezultat.

Srbiju će na Evropskom prvenstvu predstavljati 11 atletičara, medju kojima i Ristić.

On je ostvario normu u martu, kada je na takmičenju u Atlanti trčao 13,57 sekundi. Od tada je popravljao rezultat, a na poslednjem takmičenju u Švajcarskoj istrčao je 13,37, što je lični rekord.

"Nisam bio na završnim pripremama, radim u Beogradu, a posle Evropskog ću se vratiti u SAD da se maksimalno pripremim za Olimpijske igre. Prija mi domaća atmosfera, ovde sam dovoljno opušten i mogu da ostanem koncentrisan na svoje obaveze do Amsterdama. Za plasman, idem na pobedu jer jedino tako mogu psihički da se spremim da istrčim najbolji rezultat", rekao je Ristić, preneo je Atletski savez Srbije.

"Prošlo Evropsko prvenstvo sam posmatrao sa tribina zbog povrede, sad je moja šansa i spreman sam. Daću sve od sebe da istrčim što brže i da se plasiram što bolje", dodao je on.

Evropsko atletsko prvenstvo održaće se od 6. do 10. jula u Amsterdamu. Ristić će učestvovati u kvalifikacijama 8. jula u 12.55, polufinalne trke na programu su dan kasnije od 19.15, a finalna istog dana u 21.35.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track