2 BEZBOLNA PORAZA ZA 2 DANA: Srpski odbojkaši izgubili i od Argentine u Teheranu
Foto: Fonet

Svetska liga

2 BEZBOLNA PORAZA ZA 2 DANA: Srpski odbojkaši izgubili i od Argentine u Teheranu

Ostali sportovi -

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od Argentine sa 3:0 (25:23, 25:22,25:20) u drugom meču, trećeg kola Svetske lige u Teheranu.

Izabranici Nikole Grbića pretrpeli su drugi poraz u ovogodišnjoj Svetskoj ligi, pošto su I juče poraženi od Irana (3:2), ali su i pored tog poraza obezbedili plasman na završni turnir u Krakovu.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Uroš Kovačević sa 18 poena, a Dražen Luburuić imao je sedam.

U pobedničkom timu istakali su se Kristijan Pohlahen i Ezekjel Palasios sa po 14 poena.

Srbija će se u narednom kolu sastati sa Italijom sutra od 15.30 sati.

Završšni turnir prve divizije Svetske lige odigraće se od 13. do 17. jula u Krakovu.

Na završnom turniru će, pored Poljske i Srbije, igrati još četiri najuspešnije selekcije s jedinstvene tabele prve divizije Svetske lige.

Selektor Nikola Grbić rekao je da je razočaran.

"Razočaran sam pristupom. Potpuno sam razočaran načinom na koji smo igrali. Možemo da napravimo spisak izgovora, alibija, da smo bili umorni, nismo spavali, bilo je vruće, da nas je bolelo... Možemo da stavimo šta god hoćemo, ali jedna ekipi kao što je Srbija do sada bila, to sebi jednostavno ne može da priušti", rekao je Grbić.

"Nema veze ko je s druge strane - Brazil, Rusija, SAD, Argentina, Bugarska ili Obala Slonovače - mi moramo da održimo svoj nivo igre. Mi treba da diktiramo tempo, pa ako je protivnik na našem nivou, da se borimo poen po poen; a ako nije, da utakmicu završavamo za sat vremena", dodao je Grbić.

"Mi taj kontinuitet igara i pristup i dalje nemamo i to je kvalitet koji moramo što pre da stvorimo, kako znamo i umemo, ako želimo da napravimo neki rezultat, ne samo ove godine u Svetskoj ligi, nego uopšte ikada u našoj istoriji budućoj", dodao je on.

Selektor je naveo da je igračima na sastanku posle utakmice rekao istu stvar, a ocenio je i da tim prolazi kroz loš period.

"Ovo je jedna loša etapa. Moramo da se skupimo što pre i da vratimo oštrinu koju smo imali do trećeg seta protiv Irana. Ja se samo nadam da to nije saznanje da smo kvalifikovani i da ovo nije važno. Ono što moramo da shvatimo je da nema lakog protivnika. Mi predstavljamo Srbiju i mi moramo da stvorimo jedan mentalitet u kome ćemo mi biti ti koji će da diktiraju ritam, i da nema protivnika koji će iz nas da izvuče to najbolje što imamo. Mi to najbolje moramo da iznosimo na teren svaki put kad igramo", rekao je Grbić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track