NA PUTU DO MEDALJA: Atletičari otputovali na Evropsko prvenstvo
Foto: ASS

EP u Amsterdamu

NA PUTU DO MEDALJA: Atletičari otputovali na Evropsko prvenstvo

Ostali sportovi -

Veći deo atletske reprezentacije Srbije otputovao je na predstojeće Prvenstvo Evrope u Amsterdamu zajedno sa svojim trenerima i saveznim selektorom Slobodanom Popovićem.

Među njima nalaze se: Vedran Samac, Tamara Salaški, Lazar Anić, Marija Vučenović, Mihail Dudaš, Amela Terzić, Dragana Tomašević, Asmir Kolašinac, Ivana Španović.

Nacionalni dvoranski rekorder u bacanju kugle Asmir Kolašinac, spreman je da pokupi još jednu evropsku medalju, posle osvojene bronze na EP u Helsinkiju 2012. godine.

"Nadam se da ću kvalifikacije proći bez većih problema, i da ću u finalu dati sve od sebe. Imao sam male probleme sa povredama, pa mi je to poremetilo sezonski program, ali nadam se da me to neće sprečiti. Konkurencija je izuzetno jaka, a s obzirom da formu tempiram za Olimpijske igre u Riju, ne mogu da obećam medalju, ali mogu da obećam da ću se boriti za nju", rekao je atletičar Atletskog kluba Partizan, Asmir Kolašinac.

Kolašinac će na borilište izaći trećeg dana takmičenja (9.jul) od 13.05h, a finale nas očekuje 10. jula sa početkom u 17.30h.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track