Trijumf srpskih odbojkašica za samo 67 minuta
Foto: BETA

OI kvalifikacije

Trijumf srpskih odbojkašica za samo 67 minuta

Ostali sportovi -
Ekspresno savladale Kineski Tajpeh sa 3:0. Naredni meč protiv Tajlanda u nedelju u 4 sata ujutru

TOKIO - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedom je startovala na turniru Interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre 2012 pošto je u Tokiju, za svega 67 minuta igre, savladala Kineski Tajpeh sa 3:0 (25:19, 25:15, 25:16).

Utakmica je odigrana u Metropoliten dvorani pred 1450 gledalaca, a sudili su Amerikanac Robert Stal i Vengšeng Luo iz Kine.

SRBIJA: Brakočević (8), Mihajlović, Živković, Krsmanović (2), Malešević, Vesović (12), Ognjenović (2), Veljković (5), Rašić (18), Ćebić, Starović (8) i Blagojević (6).KINESKI TAJPEH: J. M. Teng (4), J. H. Li, K. Đ. Vu, S. T. Vang (9), J. P. Li, V. Đ. Lijao, V. T. Čen (9), V. Č. Čen, M. H. Jang, I.C. Ven (5), J. F. Cai (3) i P. L. Jen.

Prognoze da je reprezentacija Srbije apsolutni favorit u duelu sa Kineskim Tajpehom obistinile su se. Izabranice srpskog selektora Zorana Terzića samo u uvodnom delu meča delovale su nepovezano što je rezultiralo vođstvom protivnika na prvom tehničkom tajm autu (8:6).

Adaptacija na igru Kineskog Tajpeha nije, međutim, dugo trajala. Razlika u kvalitetu dve reprezentacije brzo je isplivala na površinu i već na drugom tehničkom tajm autu bilo je 16:12 za Srbiju.

Ostatak meča protekao je po predviđenom scenariju i najbolje srpske odbojkašice su posle nešto više od sat vremena uknjižile prve bodove na turnira sa kojeg će pravo učešća na Olimpijskim igrama steći tri prvoplasirana tima, plus najbolja azijska reprezentacija.

Ukoliko jedno od prva tri mesta zauzme neka od azijskih selekcija, plasman od Igre u Londonu izboriće i naredna najbolja reprezentacija iz Azije.

Narednu utakmicu na turniru reprezentacija Srbije igra u nedelju protiv Tajlanda a taj meč počinje u 4 sata po našem vremenu. Interkontinentalni kvalifikacioni turnir u Tokiju traje do 27. maja.

Terzić: Najbolje partije tek slede

Selektor odbojkašica Srbije kaže da je zadovoljan rezultatom i pobedom i ocenio da će igra njegovog tima biti sve bolja na kvalifikacionom turniru u Japanu za Olimpijske igre.

"Nije to bila utakmica koja u potpunosti možemo da budemo zadovoljni što se tiče naše igre. To je normalno i očekivali smo da nećemo igrati najsjajnije jer to prva utakmica i period adaptacije još traje. Bolje partije očekujemo u narednim mečevima", kazao je Terzić.

Odbojkašica Srbije Milena Rašić, koja je bila najbolji poenter protiv Tajpeha, kazala je posle meča da je zadovolna igrom, a kao i selektor očekuje još bolje nastupe u narednim mečevima. "Zadovoljna sam igrom s obzirom da smo stigle ovde pre dva dana. Dosta smo umorne i ovo nam je prva utakmica. Igrale smo dobro, ali bilo je i nekih grešaka. Nadam se da će sutra biti bolje jer je i jači protivnik", kazala je Rašićeva.

Njena koleginica Stefana Veljković takođe smatra da već sutra može da se očekuje bolja igra. "Pobedile smo sa 3:0, ali po mom mišljenju utakmica nije bila onako kako treba da bude. Nadam se da ćemo sutra igrati bolje i da će pobeda biti ubedljivija", rekla je Veljkovićeva. Odbojkašice Srbije sastaju se u nedelju u drugom kolu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre sa Tajlandom. Prve tri reprezentacije sa turnira obezbediće plasman u London.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track