(FOTO) ŠPANOVIĆEVA NA KROVU EVROPE: Čestitke pljušte sa svih strana!
Foto: Profimedia

Ivana, bravo!

(FOTO) ŠPANOVIĆEVA NA KROVU EVROPE: Čestitke pljušte sa svih strana!

Ostali sportovi -

Ivana Španović osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu, pošto je u svojoj disciplini skoku u dalj, u drugoj seriji ostvarila nedostižan rezultat 6,94.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je Ivani Španović osvajanje zlatne medalje.

"Srbija je ponosna na vas! Ispisali ste najsjajniju stranicu sportske istorije osvojivši prvu zlatnu medalju za Srbiju na evropskim prvenstvima u atletici. Još jednom ste pokazali kako se srcem brane boje svoje zemlje", poručio je Nikolić.

"Neka vaš uspeh bude motiv svim našim atletičarima na Evropskom prvenstvu, kojima želim mnogo uspeha u nastavku nadmetanja. U ime svih građana Srbije čestitam vam osvajanje evropskog trona", ističe se u čestitki Nikolića.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Šampionki Evrope čestitke su uputili i predsednik Vlade Aleksandar Vučić, ministar omaldine i sporta Vanja Udovičić, kao i mnogi drugi.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Ivani Španović osvojeno zlato u disciplini skok u dalj na Evropskom atletskom prvenstvu u Amsterdamu.

"Ispisujući nacionalnu i svetsku istoriju, vaša upornost i istrajnost u želji za osvajanjem sveta, rezultirali su još jednim neverovatnim ličnim uspehom. Pokazali ste da je Srbija zemlja vrhunskog sporta i da se sa pravom nalazite na svetskom vrhu, dostojnog zemlje koju predstavljate", navodi se u čestitki premijera Vučića.

"Nadam se da je sjaj ove medalje uvertira za Olimpijsko zlato", dodao je Vučić.

Čestitkama se pridružio i Ministar omadine i sporta Vanja Udovičić.

"Ivana je velika šampionka i ovaj sjajan uspeh je još jedan u nizu kojim je to potvrdila. Znam da je Ivana potpuno predana Olimpijskim igrama, da je ovo za nju vetar u leđa ka olimpijskoj medalji koju ona zaslužuje i u koju verujem svim srcem da je njena! Svaka čast Ivana", navodi se u čestitki ministra Udovičića.

foto: Reuters
foto: Reuters

Ivani Španović su čestitali i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković.

"„U ime Narodne skupštine i lično ime najiskrenije vam čestitam na izvanrednom skoku u dalj i osvajanju najsjajnijeg odličja. Uverena sam da je ova zlatna medalja, kojom ste još jednom potvrdili da ste u samom vrhu svetke atletike, najbolja uvertira za Olimpijske igre“."

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević takođe su čestitali Ivani Španović zlatnu medalju koju je osvojila na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.

"„Najsjajnije odličje evropske atletike ponovo je naše. Posle 26 godina Ivana Španović skače u večnost i sportsku istoriju. Nije to još sve, jer u nju veruje i divi joj se cela nacija. Vojvodina večeras slavi svoju šampionku i želi joj uspeh na predstojećim Olimpijskim igrama u Riju“" navodi se u čestitki Mirovića.

Vučević je u odvojenoj čestitki rekao da Novi Sad i Srbija ove noći emituju zlatan odsjaj i da "do naših ulica i naših domova dopire zlatan sjaj uspeha još sjajnije Ivane Španović koja nas je po ko zna koji put učinila neizmerno ponosnim i radosnim"."Sa njom doživljavamo svaki uspeh i bodrimo je na putu kojim se urezuje u istoriju naše zemlje prikupljajući odličja širom planete", rekao je Vučević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track