(FOTO) DOBRA GODINA ZA SRPSKI GOLF: I Dimitrijević se plasirao na Svetsku rang listu
Foto: Kurir

Sjajni rezultati golfera

(FOTO) DOBRA GODINA ZA SRPSKI GOLF: I Dimitrijević se plasirao na Svetsku rang listu

Ostali sportovi -

Posle izvanrednih rezultata u ovoj sezoni, perspektivni srpski golfer Mihailo Dimitrijević je uspeo da se plasira na Svetsku amatersku golf listu.

Dimitrijević je trenutno treći igrač iz Srbije koji se nalazi na WAGR listi, pošto je Branimir Gudelj ove nedelje na izvanrednom 144. mestu, a Čedomir Ilić na 2949. poziciji. Da bi se neki amaterski igrač našao na svetskoj rang listi, potrebno je da prvo osvoji turnir koji priznaje WAGR. Kasnije mu se boduju svi nastupi na takmičenjima koja se računaju za Svetsku rang listu.

"Poslednje dve, tri godine sam imao više dobrih rezultata na WAGR turnirima, uglavnom sam završavao kao drugi i treći što nije bilo dovoljno za ulazak na listu. Drago mi je što sam pobedom na slovenačkom juniorskom prvenstvu i ulaskom na svetsku rang listu nagrađen za kvalitetnu igru ove sezone i sada treba da nastavim ovim tempom, skupljam bodove i popravljam svoj ranking", istakao je Dimitrijević.

A iz WAGR-a je stigla još jedna lepa vest za srpski golf. Naime posle Internacionalnog seniorskog prvenstva Srbije, za bodove za svetsku rang listu golferi će se boriti i na juniorskom internacionalnom šampionatu Srbije, a dva od pet turnira Srpskog amaterskog tura su već obezbedila WAGR potvrdu.

foto: Kurir
foto: Kurir

"Ovo je dokaz da rastemo. Rastemo kao golf nacija, odrastamo kao Asocijacija. Veoma smo ponosni na sjajne rezultate koji nas prate i koje nam daruju reprezentativci Srbije poslednjih meseci. Do prošle godine nismo imali nijedan turnir koji se boduje za Svetsku rang listu, a ove godine već četvrti po redu prolazi kvalifikacije. Očekujemo da se kvalifikujemo i sa ostalim turnirima koje smo prijavili za WAGR. Biće ovo godina za pamćenje", naglasila je generalna sekretarka Golf asocijacije Srbije Irena Suturović Bogdanović.

Rezultati srpskih golfera u ovoj sezoni su izvanredni. Branimir Gudelj je osvajao Internacionalna prvenstva Rusije, Slovenije i Hrvatske, a bio je i pobednik Slo Am tura, dok je Dimitrijević juniorski internacionalni pobednik Slovenije i Srbije, a osvojio je dva Srpska amaterska tura. Srpske reprezentativce od 21. do 24. septembra očekuje nastup na Svetskom golf šampionatu koje će se održati u Meksiku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track