(FOTO) BERBA MEDALJA U BURSI: Srebro i dve bronze za srpske badmintonce na šampionatu Balkana
Foto: Www.badminton.org.rs

Sjajan uspeh

(FOTO) BERBA MEDALJA U BURSI: Srebro i dve bronze za srpske badmintonce na šampionatu Balkana

Ostali sportovi -

Srpski badmintonci su na prvenstvu Balkana za igrače do 17 godina, koje je održano od 15. do 17. jula u Bursi, osvojili jednu srebrnu i dve bronzane medalje.

Luka Milić je vicešampion Balkana. U finalu muškog singla, posle velike borbe u tri seta, poražen je od domaćeg takmičara Mesuta Sezera s 19:21, 21:13, 23:21. Na putu ka velikom finalu najjače konkurencije u Bursi, u kojoj su se ogledala 32 takmičara, Milić je savladao Grka Mariosa Bouliosa 2:0, Turčina Jusufa Jasara 2:1 i njegovog sunarodnika Kubilaja Sadija, takođe s 2:1.

“Ceo duel za zlato sam imao prednost, na kraju i dve meč lopte, ali, na žalost, nisam uspeo da ih iskoristim. Finale mi je bio treći uzastopni meč u tri seta. Posle više sati provedenih na terenu bio sam previše umoran i to je dovelo do pada koncentracije u trenucima kada se odlučivao pobednik. Koliko sam bio dekoncentrisan najbolje govori podatak i da mi je suđeno čak devet servis grešaka. Iako je i srebro ogroman uspeh krivo mi je, tim pre što sam Sezera dan ranije pobedio s 2:1 u polufinalu ekipne konkurencije. Za manje od mesec dana imam novi međunarodni izazov. Nastavljam da radim u visokom ritmu i nadam se još boljim rezultatima”, kazao je Milić.

foto: www.badminton.org.rs
foto: www.badminton.org.rs

Pored ovog odličja naša zemlja je u Bursi osvojila još jednu medalju u pojedinačnim konkurencijama, takođe u režiji Milića. U tandemu sa trinaestogodišnjim Sergejom Lukićem, koji je bio među najmlađim takmičarima u Turskoj, izlivena je bronza u muškom dublu, a da je bilo samo malo više sreće ovo odličje bilo bi i sjajnije.

foto: www.badminton.org.rs
foto: www.badminton.org.rs

Takmičenju u pojedinačnim konkurencijama prethodio je ekipni turnir. Srpski tim u sastavu Luka Milić, Nenad Milošević, Aleksa Lutovac, Sergej Lukić, Marija Sudimac i Anja Velemir osvojio je bronzanu medalju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track