GOLFERI ZABLISTALI U MAĐARSKOJ: Pobeda Srbije na Evropskom tim šildu
Foto: GAS

Sjajan rezultat

GOLFERI ZABLISTALI U MAĐARSKOJ: Pobeda Srbije na Evropskom tim šildu

Ostali sportovi -

Srpska golf reprezentacija osvojila je prvo mesto u konkurenciji 12 nacionalnih timova na drugom Evropskom tim šild šampionatu koji je proteklog vikenda održan na golf terenima Panonija u Mađarskoj.

Naš nacionalni tim u sastavu Mihailo Dimitrijević, Branimir Gudelj, Ranko Helc i Marko Jokić, koje je predvodio trener Vladimir Simenović ostvario je tri trijumfa u izuzetno jakoj konkurenciji. Srpski golferi su prvo pobedili Tursku u četvrtfinalu sa 2:1. U polufinalu su bili ubedljivi protiv Malte sa 3:0, da bi u finalu slavili protiv Hrvatske sa 2:1.

"Bilo nam je sjajno. Dobro smo se osećali kao tim i verovali smo u pobedu. Najteže je bilo u prvom duelu protiv Turske, gde smo Mihailo i ja doneli poene na poslednjim rupama. Sa Maltom, koja je bila vodeća posle prvog dana strouk igre, takođe nije bilo lako. Ipak, tri dobijena meča dala su nam veliko samopouzdanje za finale sa Hrvatskom, koje je bilo neizvesno do kraja. Moj meč protiv Luke Karaule pratilo je 40-ak gledalaca, a kada sam ostvario birdi na 16. rupi, bilo je jasno da ćemo pobediti", rekao je Branimir Gudelj posle sjajnog nastupa Srbije na Tim šildu.

Trijumf u Mađarskoj, samo je nastavak izuzetnih rezultata koje ove sezone postiže i Mihailo Dimitrijević. On je samo nekoliko dana ranije u Zagrebu na Evropskoj univerzijadi osvojio srebrnu medalju, jedno od 26 odličja koliko je pripalo srpskoj delegaciji.

"Konkurencija u Zagrebu je bila jaka, sa više od 30 igrača sa plus hendikepima. Igrao sam konstantno, sa najboljom poslednjom rundom gde sam imao -5. Srebro u Zagrebu mi je donelo dodatno samopouzdanje za Mađarsku. Pobeda je odličan pokazatelj razvoja golfa u našoj zemlji i svakako nam mnogo znači pred odlazak na Svetsko prvenstvo u Meksiku krajem septembra", zaključio je Dimitrijević.

Veliki uspeh srpskog golfa u Mađarskoj upotpunile su dame, koje su osvojile četvrto mesto, među devet reprezetacija.

One su u četvrtfinalu bile uspešnije od Bugarske sa 2:1, da bi u polufinalu izgubile posle velike borbe od pobednica Turske sa 2:1. U doigravanju za treće mesto naše golferke nisu imale dovoljno sreće i snage, pa su porazom od Bugarske sa 2:1 okončale takmičenje na izvanrednom četvrto mestu.

Boje Srbije na ovom turniru branile su: Tamara Palkovljević, Jelena Lainović, Jefimija Đorđević i Jana Marinović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track