Srpkinje slavile protiv Južne Koreje

Kvalifikacije OI

Srpkinje slavile protiv Južne Koreje

Ostali sportovi -
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je jutros u Tokiju Južnu Koreju sa 3:1

TOKIO - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je drugu pobedu na turnira Interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre 2012 pošto je jutros u Tokiju, u 3. kolu, savladala Južnu Koreju sa 3:1 (16:25, 25:21, 25:12, 25:20).

Naredni protivnik najboljim srpskim odbojkašicama je reprezentacija Kube sa kojom se sastraju sutra od 09,00 h po našem vremenu.

Utakmica je odigrana u Metropoliten dvorani pred 1.300 gledalaca, a sudili su Amerikanac Ronald Stal i Tadaši Kacumata iz Japana.SRBIJA: Brakočević (22), Mihajlović, Živković, Krsmanović (7), Malešević (8), Vesović (13), Ognjenović (8), Veljković (13), Rašić (2), Ćebić, Starović i Blagojević.JUŽNA KOREJA: Đ.E. Ha, S.N. Kim (2), H.R. Kim, H.S. Lim, J.K. Kim (30), S.J. Han (8), D.J. Đung (7), J.Đ. Hvang (8), H.Đ. Jang (7), H.Đ. Kim, S.Đ. Le.Najbolje srpske odbojkašice ostvarile su veoma važnu pobedu protiv Južne Koreje koja ih je ostavila u trci za jedno od prva tri mesta koja vode na Olimpijske igre. Na žalost, pobeda je imala i cenu pošto se tokom drugog seta povredila Milena Rašić i njeno učešće u nastavku turnira za sada je pod znakom pitanja.Početak meča nije obećavao ništa dobro. Da li pod utiskom neočekivanog poraza od Tajlanda u drugom kolu, izabranice Zorana Terzića nisu pokazale ni delić onoga što ih je dovelo do titule evropskog prvaka.Bez bloka, sa slabim prijemom servisa i bez ideje u napadu, srpski tim je delovao smušeno u prvom setu i otuda logičan ishod tog dela igre - 25:16 za Južnu Koreju.Nagoveštaj boljeg izdanja Srbije usledio je u završnici drugog seta, tačnije od rezultata 16:16. Na servis Tijane Malešević srpske odbojkašice su napravile seriju 6:0 i povele sa 22:16. Protivnik se vratio u igru svojom serijom 4:0, ali to je bio poslednji trzaj Južnokorejki pošto je naš tim iskoristio drugu set loptu i taj deo meča dobio sa 25:21.Najbolje izdanje Srbije u ovom meču usledilo je u 3. setu. Rezultat 25:13 najjasnije je odslikalo superiornost srpskog tima i najavio drugu pobedu na turniru.Za nju se, ipak, tek trebalo izboriti pošto je i reprezentacija Južne Koreje u Tokio doputovala sa istim ciljem. Rezultatska neizvesnost trajala je do same završnice. Dva poena prednosti srpske odbojkašice stekle su prvi put kada su povele sa 21:19. Do kraja meča protivnicama su prepustile još samo jedan poen i tako, posle 95 minuta igre, uknjižile zlata vrene bodove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track