NAPAD JE BIO UŽASAN ČIN: Partizan se ogradio od izjave trenera o incidentu u Zagrebu
Foto: Waterpolopartizan.rs

Demantovali Bratušu

NAPAD JE BIO UŽASAN ČIN: Partizan se ogradio od izjave trenera o incidentu u Zagrebu

Ostali sportovi -

Vaterpolo klub Partizan ogradio se od izjave koordinatora mlađih selekcija Zorana Bratuše, kojom je minimizirao napad na mlade vaterpoliste beogradskog kluba u Zagrebu, rekao je predsednik crno-belih Aleksandar Šoštar.

"Vaterpolo klub Partizan se ograđuje od nekih stavova koje je izneo koordinator mlađih selekcija profesor Bratuša. Pre svega u delu minimiziranja onoga što se desilo, jer je svaki napad na sportiste, bili maloletni ili punoletni, više nego užasan čin. Sigurno ne edukativan jer ne postoje 'male' batine i 'velike' batine. Zatim, sigurno ne možemo da prihvatimo poistovećivanje Beograda i Zagreba kada je u pitanju lična bezbednost sportista jer u Beogradu se takve stvari ne događaju, pogotovo ne nad mladim sportistima", rekao je Šoštar, navodi se u saopštenju Partizana.

Mladi vaterpolisti Partizana napadnuti su prošlog petka u Zagrebu, gde su igrali na kadetskom turniru. Jednom vaterpolisti slomljen je prst, a više njih zadobilo je udarce u glavu šipkama i rukama.

Bratuša je osudio napad ali je rekao da je mnogo dezinformacija o incidentu.

On je rekao da "nije bilo udaranja šipkama i bakljama", da je takav incident mogao da se dogodi bilo gde, kao i da "do njega verovatno ne bi došlo" da jedan od petnaestogodišnjih vaterpolista nije nosio majicu sa grbom Partizana.

Šoštar je rekao da će klub tražiti kaznu za odgovorne.

"Klub će u narednim danima preduzeti sve neophodne radnje da se utvrdi da li je bilo i bezbednosnih propusta u radu odgovornih za tu selekciju igrača. Mi sigurno nećemo stati i u saradnji sa našom državom tražićemo da se dođe do pune istine i da se odgovorni kazne", naveo je Šoštar i dodao da se klub neće oglašavati "dok nadležni organi ne utvrde istinu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track