Čavić osvojio zlato!

Najbolji u Evropi

Čavić osvojio zlato!

Ostali sportovi -
Srpski plivač osvojio najsjajnije odličje u disciplini 100 metara delfin na EP u Debrecinu

Svaka čast, majstore!Srpski plivač Milorad Čavić postao je prvak Evrope u disciplini 100 metara delfin stilom. On je u finalu Evropskog prvenstva u Debrecinu ostvario najbolji rezultat ove godine (51.45 sekundi) i stigao je do zlatne medalje.Ovo je za našeg plivača odlična uvertira u Olimpijske igre u Londonu, koje počinju za dva meseca. Drugi je bio Mađar Laslo Čeh (51,77), a treći Italijan Mateo Rivolta (52,40).Gotovo cele sezone Čavić je imao vreme od oko 52 sekunde. Bio je razočaran trkom na 50 metara delfin i obećao je da će se na 100 metara delfin vratiti u život i dati sve od sebe, što je na kraju i ostvario. Srpski plivač plivao je izvanredno. Odmah je napravio prednost u odnosu na rivale, a na 50 metara Mađara Lasla Čeha ostavio je gotovo za celu dužinu tela.Odličan je bio i drugi srpski plivač Ivan Lenđer, koji je u većem delu trke bio na trećem mestu, ali je na kraju morao da se zadovolji četvrtom pozicijom s rezultatom 52.54. Uoči trke Čavić je zatražio od navijača da drže palčeve njemu i Ivanu Lenđeru, uz želju obojice da isplivaju vreme ispod 52 sekunde. Prva na pobedi mu je čestitala šampionka u streljaštvu Zorana Arunović.

Opušta se uz muzikuŠampion Evrope Milorad Čavić ponovo je obradovao srpsku naciju. Plivač je otkrio jedan trenutak svoje pripreme za finale.Dva i po sata od borbe za medalju naš plivač je objavio sliku na društvenoj mreži Tviter na kojoj se vidi kako se priprema. Uskoro ćemo saznati koja pesma ga je inspirisala do dođe do novog evropskog zlata.

Moram brže

Čavić je posle osvojenog zlata priznao da je sanjao uspeh.

- Sat i po pre trke iz nekog razloga sam imao 51,4 sekunde u glavi. To je dar koji osećam da imam. Sanjao sam to i ostvarilo se. Nadam se da ću preći granicu od 51 sekunde. Ne znam kako, ne znam šta moram da popravim, ali moram - kazao je Čavić.

Štafeta bez OI

Štafeta Srbije u trci na 4x200 metara slobodnim stilom osvojila je sedmo mesto na šampionatu Evrope u Debrecinu. Đorđe Marković, Stefan Šorak, Velimir Stjepanović i Radovan Siljevski ostvarili su vreme od 7:22,30, ali to nije bilo dovoljno za plasman na Olimpijske igre u Londonu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track