KRISTALNI GLOBUS ZA SRPKINJU: Andrea Arsović osvojila zlato na finalnom turniru Svetskog kupa
Foto: Streljački Savez Srbije

Uspešan kraj sezone

KRISTALNI GLOBUS ZA SRPKINJU: Andrea Arsović osvojila zlato na finalnom turniru Svetskog kupa

Ostali sportovi -

Srpska takmičarka Andrea Arsović osvojila je Kristalni globus za trijumf na finalnom turniru Svetskog kupa u gađanju vazdušnom puškom.

Arsovićeva je do zlata na završnom takmičenju SK u Bolonji došla pogodivši u finalu 209,0 krugova, 0,4 manje od njenog državnog rekorda. Drugo mesto pripalo je bivšoj olimpijskoj prvakinji i aktuelnoj svetskoj vicešampionki Siling Ji iz Kine (208,7 krugova). Bronzu je osvojila olimpijska šampionka iz Rio de Žaneira, mlada Amerikanka Virdžinija Trešer."Presrećna sam što sam napornu sezonu završila zlatom, onako kako sam i počela godinu, titulom prvaka Evrope. Mnogo sam želela ovo zlato, jer do danas sa finalnih turnira Svetskog kupa imala sam dva srebra i jednu bronzu. Silno sam bila motivisana da najzad dođem i do pobede", rekla je Arsovićeva.Na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru Arsovićeva je ostala bez finala."Rio nisam shvatila kao veliku tragediju, šta je bilo - bilo je. Posle Olimpijskih igara okrenula sam se nastavku sezone i finalu Svetskog kupa. Pokazala sam da sam se dobro spremila, jer nije me omelo ni to što sam tokom tri sata duge pauze između kvalifikacija i finala dva sata provela na doping kontroli. I pored toga uspela sam da ostanem u dobrom ritmu. Ostaje mali žal zbog lošeg poslednjeg hica, koji mi je odneo malo bolji rezultat u finalu, ali najvažnija je medalja", zaključila je Andrea Arsović.

ARUNOVIĆEVA SEDMA

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović zauzela je danas sedmo mesto vazdušnim pištoljem na finalnom turniru Svetskog kupa u Bolonji. Arunovićeva, pobednica Svetskog kupa prošle godine, u finale je ušla kao treća u kvalifikacijama.U završnoj borbi za medalje i Kristalne globuse nije sjajno počela, ali pred 10. hitac, kada ispada sedmoplasirana finalistkinja je uspela da iskoristi par loših hitaca rivalki i sa sedme skoči na petu poziciju. Medjutim desetom dijabololom je "ubila" 9,7 i vratila se na sedmo mesto, saopštio je Streljački savez Srbije.Bobana Veličković, pobednica ovogodišnjeg Svetskog kupa u Minhenu, nije stigla do finala. Zauzela je 10. mesto.Prvo mesto je, posle raspucavanja, osvojila Meksikanka Alehandra Zavala Vaskez, ponovivši tako uspeh iz 2014. godine kada je takodje osvojila Kristalni globus za pobedu vazdušnim pištoljem.Srebro je pripalo Grkinji Ani Koraki, a bronza šampionki sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, Kineskinji Mengksue Žang.Srpska reprezentativka Andrea Arsović je ranije danas osvojila Kristalni globus za trijumf vazdušnom puškom, a kasnije će gadjati i Damir Mikec, koji se plasirao u finale vazdušnim pištoljem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track