NA POMOLU SKANDAL: Delegati sa KiM i Vojvodine najavljuju bojkot rukometne Skupštine
Foto: Kurirsport

Da li će biti izabran novi predsednik RSS?

NA POMOLU SKANDAL: Delegati sa KiM i Vojvodine najavljuju bojkot rukometne Skupštine

Ostali sportovi -

Delegati Rukometnog saveza Kosova i Metohije neće učestvovati na vanrednoj Izbornoj sednici Skupštine RSS, saopštio je RS KiM.

Vanredna sednica Skupštine RSS biće održana u petak, 14. oktobra."Zbog svih pritisaka i narušavanja elementarnog ljudskog dostojanstva kojima su delegati rukometnog saveza sa KiM bili izloženi u proteklom periodu radi zaštite integriteta svih činilaca rukometnog sporta na prostoru KiM, kao i u cilju opstanka rukometa na našem području, obaveštavamo celokupnu sportsku i rukometnu javnost da delegati RS KiM neće učestvovati na vanrednoj izbornoj sednici Skupštini RSS koja je zakazana za 14. oktobar.S obzirom da se predsednički kandidati nisu dogovorili u interesu rukometa drugačiju odluku UO RS Kosova i Metohije nije mogao ni da donese.Odluka UO RS KiM je i da se Siniša Lazić povuče sa mesta predsednika Skupštine RSS.Rukometni radnici sa prostora KiM imaju dosta životne nestabilnosti u borbi za opstanak na prostorima gde žive tako da nam je sportska nepotrebna", saopštio je predsednik UO RS KiM Slavoljub Mandić.

Oglasio se i predsednik UO RSV Borislav Perović."Na osnovu informacije koje sam od predsednika Okružnih rukometnih saveza iz RSV najveći deo delegata iz RSV u Skupštini RSS ne želi da uzme učešće u radu Skupštine RSS zakazane za 14. oktobar, jer smatraju da zbog dugotrajne, neshvatljive negativne i neprimerene medijske kampanje, raznih pritisaka, pretnji, ucena i uvreda koje su trpeli delegati, te zbog neprijatnosti kojima su bili izloženi na prethodnoj sednici Skupštine, a na kraju iz zbog fizičkog napada i povređivanja Predsednika Skupštine RSS, nisu stvoreni uslovi za nesmetan rad i nepristrasno odlučivanje.Kao Predsednik UO RSV, a ujedno i delegat u Skupštini RSS smatram da treba da poštujem stav delegata iz RSV tako da, do daljeg, iz navedih razloga ni sam neću uzeti učešće u radu Skupštine RSS", saopštio je Perović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track