Kolaković: Razmišljam samo o odlasku na Olimpijadu

Kvalifikacije za OI

Kolaković: Razmišljam samo o odlasku na Olimpijadu

Ostali sportovi -
Srbija u subotu počinje kvalifikacioni turir u Tokiju. Na turniru će igrati sa Japanom, Venecuelom, Portorikom, Iranom, Kinom, Južnom Korejom i Australijom

HAMAMACU - Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije rekao je danas da ne razmišlja o ulozi favorita na kvalifikacionom turniru u Tokiju, već samo o plasmanu na Olimpijske igre u London.

"Jesmo prvaci Evrope, ali ne treba zaboraviti kako smo došli do toga, sa koliko energije i htenja, a i uz pomoć okolnosti. Ne smemo da razmišljamo da smo favoriti...ne krećemo kao favoriti, već kao ekipa koja hoće u London", rekao je Kolaković u Hamamacuu.

Srbija u subotu počinje kvalifikacioni turir u Tokiju, u koji putuje u sredu. Na turniru će igrati sa Japanom, Venecuelom, Portorikom, Iranom, Kinom, Južnom Korejom i Australijom. "Orlovi" su najbolje rangirani od svih tih ekipa.

"Jesmo ovde najbolji na rang-listi, ali videlo se ranije da smo teško igrali sa Japanom i Iranom. U suretima sa (ostalim učesnicima)...moramo da odigramo maksimalno, ko god da je na turniru. Trebaće nam mnogo dobrih igara i malo okolnosti da bismo bili prvi", rekao je selektor Srbije.

Odbojkaši su pre kvalifikacionog turnira igrali Svetsku ligu, a posle toga ih čeka još pet turnira tog takmičenja i eventualni završni turnir, pa tek onda Olimpijske igre.

"Svetska liga, kvalifikacije i same Olimpijske igre su previše takmičenja za selekciju kao što je naša, ali ne samo naša, jer je i ruski tim došao bez nekolicine standardnih igrača. Svetska liga je važna da bismo zadržali kontinuitet dobrih igara, ali ne na uštrb rezultata u Tokiju ili eventualno Londonu", kazao je selektor Srbije.

Kolaković je kazao i da će u daljim utakmicama šansu sigurno dobiti neki od igrača koji nisu putovali u Japan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track