(VIDEO) SRAM VAS BILO: Hrvati ogorčeni zbog nepravde prema srpskoj atletičarki Ivani Španović
Foto: Profimedia

Nema je u izboru za najbolju

(VIDEO) SRAM VAS BILO: Hrvati ogorčeni zbog nepravde prema srpskoj atletičarki Ivani Španović

Ostali sportovi -

Odluke Evropske i svetske atletske federacije EAA i IAAF da ignorišu rezultate Sandre Perković i Ivane Španović, najboljih atletičarki iz Hrvatske i Srbije, naišle su na osudu u Hrvatskoj.

Sandra Perković je ove sezone osvojila sve što se može osvojiti u svojoj disciplini, bacanju diska. Perković je završila sezonu bez poraza, jer je osvojila olimpijsko zlato, evropsko zlato, a u Dijamantskoj ligi je slavila na svih sedam mitinga.

Stoga je neverovatna odluka Evropske atletske federacije EAA da Hrvaticu ne uvrsti u uži izbor za nagradu. Tu nepravdu je delimično ispravila svetska federacija IAAF, koja je Perkovićevu nominovala u kategoriji za najbolju atletičarku sveta.

- Sa sportskog stajališta neshvatljivo je da sportistkinja koja je ove godine osvojila titulu evropske šampionke po 4. put zaredom, po drugi put postala olimpijska pobednica i po peti put osvojila Dijamantsku ligu nije u užem krugu kandidatkinja za najbolju evropsku atletičarku - stoji u pismu Hrvatskog atletskog saveza, a prenosi hrvatski portal 24sata.

Međutim, još veća nepravda je učinjena prema najboljoj srpskoj atletičarki Ivani Španović, koje nema ni u jednom od ova dva izbora.

Španovićeva je osvojila zlato na Evropskom prvenstvu, srebro na Svetskom prvenstvu, broznu na Olimpijskim igrama i bila je pobednica Dijamantske lige.

Ivana i Sandra su inače velike prijateljica, o čemu su obe pričale tokom Olimpijskih igara u Riju.

Španovićeva je bila presrećna kada se Sandra okitila zlatom u Riju.

Njihova zajednička slika obišla je region kao primer kako narodi na ovim prostorima treba da uvažavaju jedni druge.

Hrvatski portal 24sata o statusu Ivane i Sandre Foto: Printskrin
Hrvatski portal 24sata o statusu Ivane i Sandre Foto: Printskrin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track