Rukometašice Srbije slistile Grčku
Foto: Saša Pavlić

Kvalifikacije za EP

Rukometašice Srbije slistile Grčku

Ostali sportovi -
Kapiten rukometašica Srbije Andrea Lekić postigla je šest golova i zajedno sa Sanjom Damnjanović koja je četiri puta pogađala mrežu odigrala na nivou koji se od njih očekuje

AMIDEO - Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je u Amideu selekciju Grčke sa 26:21 (13:11), u petom kolu takmičenja u Grupi dva za plasman na Evropsko prvenstvo.

Rukometašice Srbije brzo su došle do prednosti od 7:2 i pokazale da su po kvalitetu daleko bolje od protivnica, a onda im je ponestalo motiva i sopstvenim greškama dozvolile su da Grkinje do poluvremena stignu na "pristojnih" 11:13.

U nastavku ove ne naročito kvalitetne utakmice Srbija je opet povećala prednost na "sigurnih pet golova", koje je održavala do kraja meča. Kapiten rukometašica Srbije Andrea Lekić postigla je šest golova i zajedno sa Sanjom Damnjanović koja je četiri puta pogađala mrežu odigrala na nivou koji se od njih očekuje.

Golmanka Katarina Tomašević je u prvom poluvremenu dobro čuvala svoju mrežu, pa je u nastavku šansu dobila i Kristina Giorgijev.

U timu Grčke bolje od ostalih bile su Labrini Cakalu sa sedam golova i golmanka Aspasija Leka.

Naredni meč Srbija će u subotu odigrati u Novom Sadu sa Portugalom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track