SELEKTOR OGORČEN POSLE IZBORA: Nikola Grbić podnosi ostavku?
Foto: Beta

ALARM

SELEKTOR OGORČEN POSLE IZBORA: Nikola Grbić podnosi ostavku?

Ostali sportovi -

Novi predsednik OSS Zoran Gajić niskim udarcima želi da zavadi prvog trenera reprezentacije s njegovim bratom Vladimirom

Odbojkaški savez Srbije uskoro će krenuti u potragu za novim selektorom muške reprezentacije jer će Nikola Grbić odbiti da sarađuje s novim rukovodstvom Zorana Gajića.Naravno, tačka preloma dogodila se u borbi za predsedničku funkciju, u kojoj su se pobednici koristili niskim udarcima da bi na glasanju porazili Grbićevog brata Vladimira.

Mnogo je zle krvi između njih dvojice... Zoran Gajić i Vladimir Grbić
Mnogo je zle krvi između njih dvojice... Zoran Gajić i Vladimir Grbić

Bacio im rovcaPoznanici odbojkaške braće tvrde i da je mladog stručnjaka u toj nameri učvrstila Gajićeva izjava, data neposredno nakon ostvarenog trijumfa na izbornoj skupštini u nedelju.- Nikola je Nikola, a Vladimir je Vladimir. Smeta mu, još iz mladih dana, što ga stariji brat tutoriše, ovo nema nikakve veze. Ohladiće se i Vladimir. Mi smo sportisti, da smo igrali šah, verovatno bismo se isto ovako ponašali - rekao je Zoran Gajić.Osim ovog niskog udarca, koji na pogrešan način javnosti predstavlja odnos između dva brata, mnogi drugi su se dogodili tokom lobiranja pred glasanje. Na samoj skupštini došlo je i do kršenja izborne procedure, kad je Goran Gradinski ignorisao stručno izlaganje pravnika iz odbojkaškog saveza Beograda zašto bi glasanje moralo da bude tajno, a ne javno.Igre sa GolijaninomTakođe, neprincipijelno su pobednici bili za smenu predsednika doskorašnjeg predsednika Nenada Golijanina, ali su se usprotivili njegovoj smeni s funkcije delegata skupštine ispred OS Beograda, plašeći se, verovatno, da bi njegovo mesto mogao da zauzme neko ko nije bio pristalica njihove politike.

Bio uz Vladimira Bivšem reprezentativcu teško palo cepanje u OS Srbije ŽELJKO TANASKOVIĆ: PODELE ĆE NAS UNIŠTITI, ZAVLADALA JE NESLOGAŽeljko Tanasković, jedan od članova zlatne generacije, koji je zajedno s Vanjom Grbićem i Zoranom Gajićem godinama radio na učvršćivanju današnjih temelja, žali što je došlo do podele kod najzaslužnijih za renesansu srpske odbojke.- Definitivno je došlo do podele među nama! I dalje smatram da se mogao i morao pronaći zajednički jezik između Vladimira Grbića i Zorana Gajića, jer ovako se kvalitet podelio. Priznajem da mi je jako krivo zbog toga - ističe Tanasković.Legendarni bloker i kapiten nacionalnog tima kaže da nesloga čudi i zbog toga što su obojica prepoznala isti problem koji muči srpsku odbojku.- Da bi nam reprezentacija ostala na svetskom nivou, potrebno je učiniti sve kako bi se omasovila odbojka u zemlji, a klubovi dobili što bolje uslove za rad. I Gajić i Grbić su zacrtali rešavanje tog problema kao svoj prioritet, pa je zato još čudniji taj izostanak dogovora među njima.Ostanak Nikole Grbića Tanasković ne dovodi u pitanje:- Iskreno, ne mislim da će novo rukovodstvo praviti smetnje u radu s reprezentacijom selektoru Nikoli Grbiću.

Sportska rubrika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track