Borković pobedio u Češkoj i grabi ka vrhu Evrope

Pet pobeda za redom

Borković pobedio u Češkoj i grabi ka vrhu Evrope

Ostali sportovi -
Šampion iz Pančeva i danas postavio rekord staze

PRAG - Najbolji srpski automobilista Dušan Borković, član "Nisotec Racing Team-a", zabeležio je danas i petu pobedu u pet održanih trka na ovogodišnjem evropskom šampionatu u brdskim trkama (FIA European Hill Climb 2012).

Nakon pobeda u Francuskoj, Austriji, Španiji i Portugaliji, Borković je bio najbolji u Češkoj, gde je još jednom opravdao ulogu favorita. Posle sjajnih nastupa u dosadašnjem delu sezone, šampion iz Pančeva je i danas postavio rekord staze, što je četvrti rekord na pet trka.

Prema zvaničnim podacima organizatora, Borković je razvio maksimalnu brzinu od 240 kilometara na čas, a prosečno je vozio 135 km/h.

„Srećan sam što sam uspeo da opravdam očekivanja navijača i da održim obećanje - trijumfovao sam u svim do sada održanim trkama. Vremena za slavlje nema, a pauzu u šampionatu ću iskoristiti da se sa saradnicima iz tima maksimalno pripremim za nastavak sezone i nove izozove. Sve više verujem da Srbija može već ove godine da ima šampiona Evrope u automobilizmu“ - rekao je Borković.

U evropskom šampionatu u brdskim trkama sledi pauza. Nastavak sezone zakazan je za 30. jun, kada će u Italiji biti održano šesto takmičenje u okviru ovogodišnje serije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track