EKOLIMPIJADA STIGLA DO ARANĐELOVCA: Andreina lekcija o pravim vrednostima
Foto: OKS

POSADILI Pet stabala

EKOLIMPIJADA STIGLA DO ARANĐELOVCA: Andreina lekcija o pravim vrednostima

Ostali sportovi -

Školarci su na poklon dobili sportske rekvizite - lopte za fudbal, košarku i odbojku

Pobednica prvih Evropskih igara u istoriji, dvostruka učesnica Olimpijskih igara i osvajačica velikog kristalnog globusa na finalu Svetskog kupa u streljaštvu 2016. godine bila je gost EkOlimpijade koja je održana u Aranđelovcu.- Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovde sa vama kao predstavnik Olimpijskog tima Srbije. Radujem se što ćemo se družiti i učiti zajedno o olimpijskim vrednostima - rekla je Andrea Arsović prilikom svečanog otvaranja EkOlimpijade.

Svi vole ovakve učiteljice... Andrea Arsović i školarci u Aranđelovcu
Svi vole ovakve učiteljice... Andrea Arsović i školarci u Aranđelovcu

Andrea se družila sa učesnicima i oprobala u sportsko-ekološkoj radionici „EkOlimpijsko igralište“, zajedno sa osnovcima, a oni su imali priliku da razgovaraju s njom i čuju zašto je odabrala streljaštvo, kako se trenira njen sport i kako izgleda život u olimpijskom selu.U delu programa „Olimpijska aleja“, u gradskom parku kod sportske hale, Andrea je sa školarcima posadila pet stabala koja predstavljaju pet olimpijskih vrednosti koje mladi treba da usvoje u svom svakodnevnom životu - radost igre, fer-plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Školarci su na poklon dobili sportske rekvizite - lopte za fudbal, košarku i odbojku.

Posebna pažnja posvećena je očuvanju prirode, kao jednoj od osnovnih olimpijskih vrednosti. Glavna tema bila je uređenje školskog dvorišta uz podizanje svesti mladih o reciklaži i separaciji otpada. Ljubomir Dragojlović, načelnik odeljenja za društvene delatnosti opštine Aranđelovac, zahvalio je najpre Andrei, a onda i Olimpijskom komitetu Srbije zbog dolaska u Aranđelovac i izrazio nadu da će ovaj grad imati prilike da i u budućnosti bude domaćin sličnih aktivnosti.E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track