(VIDEO) VEČITI RIVALI SE BORE ZA TROFEJ: Vaterpolisti Partizana i Zvezde u finalu Kupa Srbije
Foto: Waterpoloserbia.org

Spektakl u Nišu

(VIDEO) VEČITI RIVALI SE BORE ZA TROFEJ: Vaterpolisti Partizana i Zvezde u finalu Kupa Srbije

Ostali sportovi -

Vaterpolisti Partizana i Crvene zvezde igraće u finalu Kupa Srbije u Nišu.

Partizan je u polufinalu pobedio Vojvodinu 12:6 (3:2, 3:1, 1:2, 5:1). Crvena zvezda je u drugom polufinalu pobedila Šabac 11:6 (2:2, 3:1, 4:1, 2:2).Partizan je pobedio Vojvodinu i došao do finala Kupa Srbije. Vojvodina je pružila jak otpor i duel je rešen tek u poslednjoj četvrtini koju su crno-beli dobili 5:1.Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Janković sa četiri gola. U ekipi Vojvodine šestorica igrača postigla su po gol.

Trener Partizana Zoran Milenković rekao je da su crno-beli teško stigli do pobede."Rezultatski ova pobeda izgleda ubedljivo, međutim nije bilo tako u bazenu. Vojvodina se držala rezultatski dobar deo utakmice i zaista su se pripremili na najbolji mogući način i na tome im čestitam. Ispoštovali su sve ono što je njihov trener najavio pre ove utakmice. Mi nismo uspevali da uspostavimo naš ritam igre i kontrolu dešavanja u bazenu. Dozvolili smo Vojvodini da spusti ritam i da utakmicu uvede u sporiji tok što nama ne odgovara. Nismo se snašli na sve to, a imali smo mnogo grešaka u odbrani i u napadu. Ipak, najvažnije je da smo ostvarili cilj, da smo pobedili i plasirali u finale. Imaćemo mnogo toga da popravimo za finalni meč. Ako želimo da osvojimo trofej moraćemo da igramo mnogo bolje od ovoga što smo prikazali u meču sa Vojvodinom", naveo je Milenković.Trener Vojvodine Vladimir Cukić kaže da je njegov tim pružio dobar otpor."Meč smo počeli sa dobrom energijom, dok je Partizan bio malo umoran od utakmice Evrolioge. Imali smo par situacija u kojima smo mogli da uhvatimo priključak, dođemo do smo jednog gola zaostatka i utakmicu učinimo zanimljivijom. Međutim, imali smo zdravstvenih problema, pa smo celu utakmicu igrali praktično samo sa jednom zamenom. To nije nikakvo opravdanje, jer i da imam samo sedam igrača borili bismo se do kraja i igrali maksimalno. Želim da čestitam Partizanu na pobedi i plasmanu u finale", naveo je Cukić.

Crvena zvezda je opravdala ulogu favorita i pobedom protiv Šapca 11:6 plasirala se u finale Kupa Srbije. Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Ljubenović sa tri gola. Marković i Budurin su bili najbolji u ekipi Šapca sa po dva gola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track