(KURIR TV) SUZAMA ZALILI VATERPOLO SPEKTAKL: Gocić i Nikić trijumfom se oprostili od reprezentacije
Foto: VSS

Oproštaj Živka Gocića i Slobodana Nikića

(KURIR TV) SUZAMA ZALILI VATERPOLO SPEKTAKL: Gocić i Nikić trijumfom se oprostili od reprezentacije

Ostali sportovi -

Pred mnogobrojnom publikom na Tašu, vaterpolisti Srbije savladali su Tim Sveta sa 14:12 u meču revijalnog karaktera, čiji prihod od prodaje ulaznica ide za pomoć petogodišnjem Andreju Petroviću koji boluje od cerebralne paralize.

Manifestacija pod nazivom 'Dani vaterpolo šampiona' u čijem sklopu je organizovana oproštajna utakmica Slobodana Nikića i Živka Gocića od nacionalnog tima, okupila je sam krem svetskog vaterpola.

"Stvarno sam presrećan. Hvala svima od srca, hvala saigračima bez kojih ne bismo bili ovakvi igrači. Uvek ćemo biti uz reprezentaciju"; rekao je Slobodan Nikić.

Živko Gocić je kapitensku traku prosledio dalje: "Prepuno mi je srce. Hvala mojoj braći koja su nas dovela do rezultata kojima smo ispisali istoriju. Hvala svima!"

Tok meča

ČETVRTA ČETVRTINA

14:12 Luka Lončar siguran sa peterca

14:11 Filip Filipović rutinski stiže do još jednog pogotka

Glumci Zoran Cvijanović, Aleksandar Radojičić i Andrija Milošević takođe nisu propustili spektakl "Dani vaterpolo šampiona". Glumci su pohvalili srpske sportiste uz opasku da su "divni momci koji se kupaju dva puta dnevno".

TREĆA ČETVRTINA

13:11 Mandaraš je siguran pred golom Srbije

13:10 Srbija koristi igrača više, ŽIVKO GOCIĆ rešeta mrežu gostiju

12:10 Slobodan Soro postiže pogodak

12:9 Andrija Prlainović uvećava prednost domaćeg tima

11:8 Lukaš Selman smanjuje prednost Srbije

11:7 Miloš Ćuk je precizan

10:7 Norbert Mandaraš nemilosrdno trese mrežu Srbije

Legendarni srpski fudbaler Dejan Stanković zauzeo je mesto tik uz bazen: "Velika je čast što mogu lično da se zahvalim reprezentaciji u vaterpolu i znam da će sa Dekijem Savićem nastaviti da ređaju velike uspehe", rekao je Stanković.

Predsednik KSS Predrag Saša Danilović iz prvog reda posmatra revijalni meč: "Ovi momci su pre svega fantastični ljudi, pa tek onda sportisti. Oni su napravili nešto što će retko ko uspeti da dostigne, a ja im želim sve najlepše", poručio je Danilović.

DRUGA ČETVRTINA

10:6 Sa pozicije penala siguran je Slobodan Nikić i to KAKO! NOGOM!!! VOLEJ UDARCEM JE ZATRESAO MREŽU GOSTIJU

9:6 Vrlo atraktivan potez Duška Pjetlovića i još ubeljivija prednost domaćeg tima

8:6 Stefan Mitrović uvećava prednost Srbije

7:6 SRBIJA NAPOKON VODI Atraktivan i brz šut Stefana Mitrovića je ispraćen aplauzom

6:6 Sjajna kontra Živka Gocića koji golom opet pravi delirijum na tribinama

5:6 SLOBODAN NIKIĆ POSTIŽE GOL, Srbija koristi dva igrača više

4:6 Aleksandar Ivović je siguran pred golom Srbije

4:5 Gabor Kiš postiže pogodak za novo vođstvo Tima Sveta

4:4 KAPITEN ŽIVKO GOCIĆ POSTIŽE POGODAK za izjednačenje i pozdravljen je gromoglasnim aplauzom

3:4 Smanjuje se prednost Tima Sveta, za to se pobrinuo Milan Aleksić

Legenadarni vatepolista Danilo Ikodinović prisetio se trenutaka sa reprezentacijom, kada je igrao zajedno sa Živkom Gocićem i Slobodanom Nikićem: "Prvi put kada sam ih video bili su Mrvica i Loptica. Oni su sjajni igrači i još bolji ljudi", pohvalno će o svojim kolegama popularni Dača.

PRVA ČETVRTINA

2:4 Tim sveta koristi igrača više i dolazi do veće prednosti

Prvo isključenje na meču "zaradio" je Miloš Ćuk

2:3 Norbert Mandaraš, levoruki "ubica" postiže pogodak

2:2 Fantastičan gol Filipa Filipovića podigao je publiku na noge

1:2 Deneš Varga potiže gol za vođstvo Tima Sveta

1:0 Andrija Prlainović postiže prvi gol u meču revijalnog karaktera

18:12 Meč je počeo!

Tok ceremonije

18:06 Ministar omladine i sporta RS Vanja Udovičić obratio se svima pred početak meča: "Moram da kažem da je ovo na Tašu samo jedan deo onoga što su vaterpolo šampioni zaslužili. Hvala Vam što sam čak i ja bio jedan mali deo onoga što ste sve osvojili", rekao je Udovičić uz 'prozivku' za selektora Savića "selektore skači"

foto: VSS
foto: VSS

18:00 Generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije Nemanja Marijan i predsednik VSS Milorad Krivokapić uručili su specijalna priznanja vaterpolistima koji su ove godine obeležili jubilarne nastupe za reprezentaciju Srbije

Osim tribina koje su pune navijača koji žele da pozdrave zlatne srpske delfine u duelu sa Timom sveta, okupio se i veliki broj poznatih iz drugih sportova i branši.

Odlukom rukovodstva Vaterpolo saveza Srbije sav prihod od prodaje ulaznica ide u humanitarne svrhe i biće usmeren za pomoć petogodišnjem Andreju Petroviću koji boluje od cerebralne paralize.

Zagrevanje je u toku... foto; Nenad Kiš
Zagrevanje je u toku... foto; Nenad Kiš

DANI VATERPOLO ŠAMPIONA: Dejan Stanković i Zoran Cvijanović rezervisali svoja mesta uz bazen

Manifestacija pod nazivom 'Dani vaterpolo šampiona' u čijem sklopu će biti organizovana oproštajna utakmica Slobodana Nikića i Živka Gocića od nacionalnog tima, okupiće sam krem svetskog vaterpola.

Aktuelnim evropskim, svetskim i olimpijskim šampionima, koji će poslednji put igrati u identičnom sastavu kao na Igrama u Riju, suprotstaviće se tim sveta koji će sa klupe kao trener predvoditi trener evropskog prvaka Juga Vjekoslav Kobešćak.

Među svetskim vaterpolo zvezdama koji će uveličati oproštaj Živka Gocića i Slobodana Nikića od reprezentacije, sa kojom su ukupno osvojili čak 55 medalja, biće: Hristos Afrudakis (Grčka), Mlađan Janović, Aleksandar Ivović, Predrag Jokić, Miloš Šćepanović (Crna Gora), Marko Avramović , Slobodan Soro (Srbija), Paulo Obradović, Luka Lončar (Hrvatska), Deneš Varga, Daniel Varga, Gabor Kiš, Norbert Madaraš (Mađarska) i Lukaš Seman (Slovačka).

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: Ne propustite novogodišnji koktel Odbojkaškog saveza Srbije koji je prošao bez braće Grbić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track