OPROŠTAJ ŠAMPIONA Gocić i Nikić: Divna karijera je iza nas
Foto: VSS

Spektakl na Tašmajdanu

OPROŠTAJ ŠAMPIONA Gocić i Nikić: Divna karijera je iza nas

Ostali sportovi -

Najtrofejni srpski vaterpolisti Živko Gocić i Slobodan Nikić poručili su da im je oproštajna utakmica od reprezentacije bila najteža, ali i da su na pravi način zaokružili velike karijere.

Gociću i Nikiću, koji su i kumovi jedan drugom, priređen je revijalni meč pred 2.000 gledalaca na Tašmajdanu u duelu Srbije i Tima sveta (14:12).

"Danas je bilo najteže, teško mi je i da pričam, iako smo se spremali za ovo sedam dana. Divna karijera je iza nas, stavili smo jagodu na šlag i nismo svesni šta nam se dešava. Presrećan sam i drago mi je što sam posle mnogo godina video pune tribine Taša", rekao je Gocić.

Dosadašnji kapiten "delfina" dodao je da ne žali ni za čim posle bogate karijere.

"Osvojili smo sve. Nešto jednom, nešto dva, a nešto pet puta. Sećam se kada smo 2002 debitovali golobradi, proletelo je vreme".

Nikić je istakao da je jako emotivno doživeo utakmicu, posle koje, kao i Gocić, nije mogao da sakrije suze.

"Skupile su mi se emocije. Da mi je neki pričao da ću imati ovakav kraj ne bih mu verovao. Ovo je bila kruna svega, dominirali smo poslednjih godina i pamtiće se ova generacija. Poseban je osećaj biti deo takvog tima", istakao je Niklć.

Nikić i Gocić su se složili da im je zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Riju najupečatljiviji detalj u reprezentaciji.

"To je bilo naše poslednje takmičenje, sve je još sveže. Definitivno ćemo najviše pamtiti Rio", poručili su zajedno Gocić i Nikić, ne isključivši mogućnost da jednog dana se oprobaju u trenerskim vodama.

Udovičić: Nikić i Gocić ponos SrbijeMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je da je tužan jer su njegovi bivši saigrači Živko Gocić i Slobodan Nikić završili karijeru. On je ipak istakao da će se Srbija uvek ponositi dvojicom najtrofejnijih naših vaterpolista. "Ovaj spektakl u hramu vaterpola je nešto najmanje što su zaslužili posle velikih uspeha. Srbija i Grad Beograd zahvaljuju im se na svemu što su pružili. Ne mogu da kažem da mi je drago što su se oprostili, ali jeste što sam bio deo njihovih karijera", rekao je Udovičić posle revijalnog meča, poslednjeg u reprezentativnim kapicama Gocića i Nikića. Udovičić je dodao da su Gocić i Nikić zatvorili jednu stranicu istorije, ali i da započinju novu. "Zajedno smo se radovali i tugovali u reprezentaciji i svi smo ponosni na njih, ali sam i lično tužan. Ipak, iza nas je rekordna godina, prepuna medalja i nadam se da će naredna biti još bolja", kazao je ministar. Gocić i Nikić poslednji meč u kapicama Srbije odigrali su protiv Tima sveta (14:12) pred punim tribinama bazena na Tašmajdanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track