Ragbisti Srbije dočekuju Italiju
Foto: KURIR

Ragbi

Ragbisti Srbije dočekuju Italiju

Ostali sportovi -
Duel Srbije i Italije igra se sutra od 17 sati na stadionu na makiškoj strani beogradske Ade Ciganlije

Reprezentacija Srbije u ragbiju 13 dočekaće sutra u Beogradu selekciju Italije u utakmici drugog kola Euro šild takmičenja.

Ovo takmičenje se održava u organizaciji Ragbi lige federacije Evrope i u okviru dvogodišnjeg ciklusa predstavlja šansu slabijim nacionalnim timovima na Starom kontinentu da stiču preko potrebno internacionalno iskustvo.

"Mislimo da je ovo jedinstvena prilika da konačno ostvarimo pobedu nad Italijanima. Naš cilj je da ove sezone dobijemo sve utakmice kod kuće, s obzirom da smatramo da je i naša podmlađena reprezentacija dorasla rivalima u grupi", rekao je uoči gostovanja Italijana član stručnog štaba reprezentacije Srbije Radoslav Novaković.

Pored Azura, rivali Srbije u ovom izdanju Euro šilda su još selekcije Rusije i Nemačke. U prvoj rundi takmičenja, Srbija je 12. maja na gostovanju u Hajdelbergu tesno poražena od Nemaca sa 25:24. Nedelju dana kasnije Nemačka je kod kuće izgubila od Rusa (32:26).

Sutrašnji meč biće treći zvaničan susret između ove dve selekcije, a u prethodna dva trijumfovali su Azuri. Međutim, za razliku od tih mečeva, ovoga puta Italijani u Beograd stižu bez svojih naturalizovanih profesionalaca koji igraju u najjačim svetskim ligama.

U ovom sportu postoje dve glavne verzije, ragbi 13 i ragbi 15. Razlike postoje u broju igrača i u pravilima igre.

Duel Srbije i Italije, igra se sutra od 17 sati na stadionu na makiškoj strani beogradske Ade Ciganlije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track