(VIDEO) MRZE GA JER JE NAJBOLJI: Ovo je Hrvat kojeg ne podnosi pola Amerike, a on obožava Trampa
Foto: AP

Niko ne spori njegovu genijalnost

(VIDEO) MRZE GA JER JE NAJBOLJI: Ovo je Hrvat kojeg ne podnosi pola Amerike, a on obožava Trampa

Ostali sportovi -

Po mišljenju mnogih najbolji trener Superboula u istoriji ovog sporta Bil Beličik ponosan je na očevu porodičnu tradiciju i hrvatsko poreklo, a u SAD, iako genijalan u svom poslu, ne spada u omiljene ličnosti.

Inače uvek skloni preterivanju Amerikanci ga opisuju kao večito namrgođenog tipa, ali niko, a posebno ne nacija zaluđena NFL-om, Bilu Beličiku (64) ne može osporiti njegovu genijalnost. Najbolji trener današnjice kao glavni trener na klupi Patriotsa boravi od 2000. godine, a utakmica protiv Atlanta Falkonsa će mu biti sedmi Superboul i potencijalno peta šampionska titula.

Ono što posebno intrigira, a i trener često to ističe, Beličik ima hrvatske koriene. Beličikov deda Ivan Biličić i baka Meri Barković iz okoline su Karlovca, tačnije, Draganića i kad god se za to pruži prilika, Bil na to upozori Amerikance.

"Ponosan sam na očevu porodičnu tradiciju i hrvatsko poreklo. Bio sam nekoliko puta u toj predivnoj zemlji", otkrio je prošlog Superboula.

Ljubav prema američkom fudbalu Bil je nasledio od oca Stiva, koji je igrao za Detroit Lionse za koje je 33 godine bio skaut i pomoćni trener mlade ekipe Američke vojne pomorske akademije. Bil je napravio veliki korak napred i Patriotse učinio najuspješnijom NFL momčadi u 21. veku.

Nosio si se sa neverovatnom negativnošću u medijima i predivno se izvukao. Spekulisalo se da je napisao pismo Trampu koje je sadašnji predsednik Amerike pročitao na jednom predizbornom skupu. Veliki deo američke javnosti ipak misli da to pismo nije delo trenera...

Ali, kako se Superboul približava, tako i Amerikanci sve više posvećuju pažnju njegovim Patriotsima. A posebno se na udaru Bil našao upravo zbog podrške aktuelnom američkom predsedniku pa se tako s njim obračunao i Bil Maher, američki komičar, voditelj, producent, komentator...

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track