(VIDEO) KANAĐANI BLISTAJU: Gej osvojio zlato u superveleslalomu, Jansrudu srebro
Foto: REUTERS/Denis Balibouse

Svetsko prventvo u Sent Moricu

(VIDEO) KANAĐANI BLISTAJU: Gej osvojio zlato u superveleslalomu, Jansrudu srebro

Ostali sportovi -

Još jedno iznenađenje na Svetskom prvenstvu u Sent Moricu, Kanađanin Erik Gej stigao je do zlata u superveleslalomu!

Favorit Kjetil Jansrud iz Norveške je osvojio srebro, a kanadsku bajku zaokružio je Manuel Osborn-Paradi stigavši do bronze.

Staza Korvilja bila je dobro pripremljena i sadržavala je mnoge zamke, koje je na kraju najbolje rešio Gej. Na cilju ni sam nije mogao da veruje da je bio najbrži i prestigao u tom trenutku vodeće Norvežanine Jansruda i Klidea, koji je ujedno i najveći tragičar, pošto mu je medalja izmakla za samo tri stotinke.
Manuel Osborn-Paradi je tako dobio najbolji poklon za svoj 33. rođendan, a mora se priznati da se hrabrošću i sjajnom vožnjom izborio za najbolji rezultat u dugoj karijeri. Još više razloga za zadovoljstvo ima Gej, kome oko vrata sija zlato.
- Presrećan sam, osećao sam da idem brzo, ali nisam mogao da pretpostavim da ću biti najbolji. Volim ovu stazu, skijao sam u Sent Moricu mnogo godina. Uživao sam pred ovom publikom - izjavio je Kanađanin.

Srpski skijaš Marko Stevović zauzeo je 45. mesto sa 7,55 sekundi zaostatka, dok Marko Vukićević nije uspeo da završi trku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track