OŠTRA REAKCIJA ZVEZDE: VK Partizan otima, ucenjuje, ali ne želimo mu da se ugasi
Foto: Fonet AP

Crno-beli povlašćeni u odnosu na konkurenciju

OŠTRA REAKCIJA ZVEZDE: VK Partizan otima, ucenjuje, ali ne želimo mu da se ugasi

Ostali sportovi -

Vaterpolo klub Crvena zvezda reagovao je na apel Partizana za pomoć kako bi se rešila loše finansijsko stanje crno-belih, istakavši da njihov večiti rival ima povlašćen status, pre svega jer ima sopstveni bazen, za razliku od Zvezde i ostalih.

Oni su podsetili da Partizan na raspolaganju ima po dva zatvorena i otvorena bazena, plus prostorije koje daju na zakup, gde su ostalim klubovima naplaćivali korišćenje, kao i da je Zvezda bila zakupac, ali da nije mogla da plaća termine, pa je puštenom menicom ugašena zbog toga 2007. godine, a potom se oporavila.

Iz Zvezde navode da su u poslednjih sedam godina za treninge i utakmice izdvojici 65 milion dinara, da su u sličnoj situaciji ostali klubovi, osim Partizana.

"Poslednje četiri decenije na internacijonalnoj sceni, i pored svih ulaganja u 'Lokomotivu', VK Partizan je osvojio jednu Ligu šampiona, jedan Kup kupova, jedan Len kup i dva Super kupa Evrope.

Crvena zvezda je od ponovnog kretanja od nule, 2010. godine osvojila jednu Ligu šampiona (najmanji budžet u istoriji 600.000 evra za sezonu) i jedan Super kup Evrope, a sigurno i jos nešto da je imala adekvatne uslove za rad, svoj bazen na korišćenje ili da joj makar nisu fakturisani abnormalni troškovi termina i utakmica", ističu crveno-beli na svojoj Fejsbuk stranici.

Dalje naglašavaju da Partizan ima generalnog sponzora koji finansira klub sa 120.000 evra, kao i da su crno-beli godinama 'otimali najbolje mlade igrače Srbije i Crne Gore ucenama da neće igrati za reprezentaciju'.

Crvena zvezda je saopštila je trenutni dug kluba oko 150.000 evra, od čega 115.000 prema igračima, a ostatak prema SC 11. april.

"Koliki je dug Partizana? Nezvanično se čuje da je preko dva miliona evra, pa kada bi se to podelilo na poslednjih 30 godina u proseku su se zaduživali oko 70.000 evra godišnje? Da li bi Crvena zvezda to izdržala i preživela?", navode iz Zvezde, uz zahvalnost premijeru Srbije Aleksandru Vučiću za pomoć jer bi bez nje klub bio ugašen.Na kraju, crveno-beli su večitom rivalu poželeli da ih ne zadesi ista sudbina kao Zvezdu i bude ugašen, ali da se vaterpolo neće završiti ako Partizan bude u situaciji kao ostali.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO - (KURIR TV) NAVIJAČI PAOK-a I PARTIZANA: Makedonija je Grčka, a Kosovo je Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track