Hamiltonu Velika nagrada Kanade

Formula 1

Hamiltonu Velika nagrada Kanade

Ostali sportovi -
Hamilton je sjajnom vožnjom na stazi Žil Vilnev došao do prvog trijumfa u sezoni i popeo se na prvo mesto u poretku vozača

BEOGRAD- Vozač Meklarena Britanac Luis Hamilton pobedio je na trci za Veliku nagradu Kanade u Montrealu i postao sedmi pobednik na isto toliko trka u sezoni, drugi kroz cilj je prošao vozač Lotusa Francuz Roman Grožan dok je treći bio Meksikanac Serhio Perez u bolidu Zaubera.

Hamilton je sjajnom vožnjom na stazi Žil Vilnev došao do prvog trijumfa u sezoni i popeo se na prvo mesto u poretku vozača.

Odličan nastup na pisti u Montrealu imali su i drugoplasirani Grožan i Peres koji su do mesta na podijumu stigli u finišu trke zahvaljujući odličnoj taktici promene pneumatika i dolivanja goriva. Vozac Red Bula Sebastijan Fetel, koji je startovao sa prve pozicije, u poslednjim trenucima trke obišao je Fernanda Alonsa iz Ferarija za četvrtu poziciju.

Fetel i Alonso bili su tokom trke i na vodećoj poziciji, ali su u završnici trke završili izvan pozicija na podijumu. Na svih sedam trka dosadašnjeg šampionata, pobede su zabeležili različiti vozači, a Hamilton je trenutno vodeći na čelu tabele pilota sa 88 bodova, Alonso je drugi sa 86, dok je Fetel na trećem mestu sa 85 bodova.

Sledeća trka vozi se 24. juna za Veliku nagradu Evrope na uličnoj stazi u Valensiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track