Kamenom ubili sina Dalibora Čuture

Tragedija rukometnog reprezentativca

Kamenom ubili sina Dalibora Čuture

Ostali sportovi -
Devetogodišnji Stefan u nedelju uveče u španskom gradu Leonu pogođen kamenom u glavu. Umro ne dolazeći svesti
BEOGRAD - Tragedija!
Rukometni reprezentativac Srbije Dalibor Čutura doživeo je porodičnu tragediju! Njegov devetogodišnji sin Stefan stradao je u još nerazjašnjenom incidentu u parku u španskom gradu Leonu, gde Čutura igra za ekipu Ademara!
Prema pisanju španskih medija, dečak je izgubio svest nakon što je pogođen kamenom u glavu tokom tuče u kojoj su učestvovala deca starosti 7, 11 i 16 godina. Hitna pomoć je brzo došla i mališana, koji je još davao znake života, prevezla u bolnicu, gde je nedugo zatim preminuo ne dolazeći svesti.
Ova vest šokirala je sve u taboru srpske reprezentacije, koja se pre nekoliko dana okupila u Beogradu pred početak Olimpijskih igara u Londonu.
- Videli smo se u subotu, kad su igrači dobili slobodno, i on je otišao kod familije u Bezdan. Tragičnu vest čuo sam u nedelju uveče. Tad sam mu poslao SMS, a čudi me da je uopšte imao snage da odgovori! On vrlo dobro zna da ima punu podršku svih iz nacionalnog tima i rukometne organizacije - kaže selektor Veselin Vuković.
Proslavljeni srpski reprezentativac Nedeljko Jovanović dugogodišnji je prijatelj Dalibora Čuture.
- Potpuno sam šokiran. Dalibor mi je jedan od najboljih prijatelja, njegovog sina znam od kada je imao tri godine! Gledao sam to dete kako raste i ne mogu da verujem šta se dogodilo - kaže Jovanović.
Dalibor za smrt sina saznao na pripremama
Dalibor za smrt sina saznao na pripremama

Podrška iz klubaSaigrači Dalibora Čuture iz Ademara bili su šokirani tragedijom. Nekoliko rukometaša, zajedno s predsednikom Karlosom Poljanom, bilo je u bolnici sa suprugom srpskog reprezentativca dok su se lekari još borili za život dečaka.- Gubitak Stefana potresao je klub, sve sportiste u Španiji i rukometni svet. Dalibor, Marija i David mogu da računaju na našu podršku - poručio je predsednik kluba Poljan.

Hteo na raspust u SrbijuDalibor Čutura već godinama karijeru gradi u Španiji, gde sa suprugom Marijom drži kafić. Srpski reprezentativac doputovao je u Beograd na pripreme reprezentacije, a bilo je planirano da supruga i dvoje dece u Srbiju dođu kad se završi školska godina. Nažalost, Stefana će u Srbiju doneti kako bi ga sahranili u Bezdanu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track