CIRKUS U RUSIJI: Meč završen rezultatom 11:9, a svih 20 golova su AUTOGOLOVI!
Foto: Reuters

Nečuveno

CIRKUS U RUSIJI: Meč završen rezultatom 11:9, a svih 20 golova su AUTOGOLOVI!

Ostali sportovi -

U utakmici ruske lige u bendiju desilo se nešto nezapamćeno, rezultat je bio 11:9, a svih 20 golova bili su - AUTOGOLOVI!

Bendi je sport nalik hokeju na ledu, s tim što se umesto paka koristi loptica i gol je mnogo većih dimenzija, a i mnoga pravila su preuzeta od fudbala (veličina terena, trajanje meča od 90 minuta...). Taj sport popularan je u Rusiji i Skandinaviji.

Upravo u Rusiji je došlo do neverovatnog obrta na meču između Vodnika i Bajkal-Energije. Na 22 minuta pre kraja rezultat je bio 0:0, a onda je igrač Vodnika Oleg Pivovarov postigao tri autogola! Gosti su odgovorili tako što su na brzinu devet puta uzastopno zatresli sopstvenu mrežu! Onda je na scenu ponovo stupio Pivovarov, koji je dao još osam autogolova za konačnih 11:9 za Bajkal-Energiju!

Naravno, meč se odmah našao pod lupom nadležnih organa, a konačnu odluku Ruska bendi federacija doneće u četvrtak.

Međutim, predsednik lige Boris Skrinik sumnja da je za ovu farsu kriva ekipa Vodnika, koja je prema njegovom mišljenju želela da izgubi kako bi u plej-ofu izbegla susret sa aktuelnim šampionom Jenisejom iz Krasnojarska! Skrinik veruje da su igrači Bajkal-Energije reagovali uzvraćanjem autogolova, samo da bi "pojačali" zabavu.

Nema sumnje da će obe ekipe biti žestoko kažnjene.

Pogledajte BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track