(VIDEO, FOTO) 2. DAN EP U BEOGRADU: Ivana i Dudaš nastavljaju borbu za medalju, Anić šesti u Evropi!
Foto: Dado Đilas

Atletika u centru pažnje

(VIDEO, FOTO) 2. DAN EP U BEOGRADU: Ivana i Dudaš nastavljaju borbu za medalju, Anić šesti u Evropi!

Ostali sportovi -

Drugi dan Evropskog prvenstva u atletici koje se održava u beogradskoj Areni doneće nova uzbuđenja i nastupe velikog broja srpskih sportista.

21:25 - Anić nije zadovoljan rezultatom u finalu skoka u daljSrpski atletičar Lazar Anić rekao je večeras da nije zadovoljan ostvarenim rezultatom u skoku u dalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

"Nisam zadovoljan rezultatom od 7,90 metara. Da je bilo 8,05 ili 8,10, a da sam završio šesti bio bih zadovoljan. Mislim da ovih 7,90 nije ono što sam ja mogao u finalu", rekao je Anić novinarima posle takmičenja.

Anić zauzeo šesto mesto u finalu u skoku u dalj rezultatom od sedam metara i 90 centimetra. On je skočo još 7,45 metara i 7,68 metara, a u preostala tri pokušaja je prestupio.

"Bili su to dobri prestupi, mislim da su bili vredni medalje, možda čak i zlatne. Sad ne vredi pričati o tome, ostao sam šesti. Ipak, nije mala stvar biti šesti u Evropi", rekao je Anić.

On je istakao da je publika u Areni bila sjajna.

"Mislio sam da pred ovakvom publikom nije moguće da kiksnem", rekao je Anić i dodao da je na osnovu rezultata iz kvalifikacija (7,98) očekivao bolji rezultat u finalu.

"Šest je serija, znao sam da će Arena biti puna... Imao sam dobre prestupe, to je taj faktor sreće koji je nedostajao da dodjem do medalje", naveo je Anić.

21:16 - Kilti odbranio titulu u trci na 60 metaraBritanski atletičar Ričard Kilti odbranio je danas zlatnu medalju u trci na 60 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu. Kilti je pobedio rezultatom 6,54 sekundi, što je najbolji rezultat u Evropi ove sezone. Srebrnu medalju osvojio je Slovak Jan Volko državnim rekordom od 6,58 sekundi. Bronzanu medalju osvojio je Ostin Hamilton iz Švedske novim ličnim rekordom od 6,63 sekunde.

21:00 - Dudaš: Nisam zadovoljan, u nedelju idem na tri lična rekordaSrpski atletičar Mihail Dudaš rekao je da nije zadovoljan prvim danom takmičenja u sedmoboju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, ali da mu je cilj da sutra napravi tri lična rekorda.

"Nisam zadovoljan, nisam imao sreće tokom današnjeg dana, imali smo pogrešan start na 60 metara, dva prestupa na skoku u dalj... Sada na skoku u vis mučilo me stopalo, koje me muči već nedeljama...I da nemam stopalo takmičiću se jer se takmičim pred divnom publikom, celom Srbijom koja nas bodri i koja očekuje od nas da uradimo najbolje što možemo", rekao je Dudaš novinarima u Beogradskoj areni.Dudaš je posle prvog dana takmičenja i četiri discipline u sedmoboju šesti u generalnom plasmanu. U nedelju, poslednjeg dana takmičenja, na programu su tri discipline, trka na 60 metara sa preponama, skok s motkom i trka na 1.000 metara.

"Adam Helselet je u super formi, on je čovek s kojim se ja uvek borim za zlato, ja sam njega pobedio u Geteborgu 2013 za tri boda, on je mene pobedio za tri boda pobedio u Amsterdamu. Voleo bih da imamo isti broj bodova pa da obojica budemo treći. Momci su izuzetno spremni. Najbitnije je da idem ka tome da napravim tri lična rekorda", naveo je Dudaš.

On je šesti sa 3.344 bodova. Prvi je Francuz Kevin Majer sa 3.571, iza njega je Španac Horhe Urenja sa 3.446, a treći je Sebastijan Helselet iz Češke sa 3.392 boda.

"Nikad se ne zna šta može da bude sutra, ja ću dati sve od sebe, ako završim prvi, drugi, treći super, ako završim četvrti, peti opet super, ako ne završim to nije super. Ovo iskustvo je predivna stvar, pred svojim ljudima sam i to je nešto što mi puni srce ovih dana", rekao je Dudaš.

"U svim disciplinama je bilo evidentno da me je publika terala napred, u skoku u dalj... Iskren da budem ne sećam se kad sam se toliko naježio kad sam tražio podršku... Sve je to rezultiralo super rezultatima... Idemo dalje", dodao je Dudaš.

20:46 - Poljak Bukovjecki osvojio zlato u bacanju kugle

Poljski atletičar Konrad Bukovjecki osvojio je večeras zlatnu medalju u bacanju kugle na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu. Bukovjecki je pobedio hicem od 21 metar i 91 centimetar, što je najbolji rezultat u svetu ove sezone. Srebrnu medalju osvojio je Čeh Tomaš Stanek sa 21,43 metra, što je njegov novi lični rekord, dok je bronzu osvojio Nemac David Štorl sa 21,30 metara.

20:45 - Poljak Levandovski osvojio zlato u trci na 1.500 metara

Poljski atletičar Marćin Levandovski osvojio je zlatnu medalju u trci na 1.500 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu. Levandovski je pobedio rezultatom 3:44,82 minuta. Srebrnu medalju osvojio je Švedjanin Kale Berglund rezultatom 3:45,56 minta, a bronzu Filip Sašinek iz Češke sa 3:45,89 minuta.

20:33 - Lazar Anić šesti u skoku u dalj

Srpski atletičar Lazar Anić zauzeo je večeras šesto mesto u finalu u skoku u dalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.Anić je ostvario rezultat od sedam metara i 90 centimetara.

On je skočo još 7,45 metara i 7,68 metara, a u preostala tri pokušaja je prestupio. Zlatnu medalju osvojio je Izmir Smajlaj iz Albanije novim državnim rekordom od 8,08 metara.

Srebrnu medalju istim rezultatom osvojio je Švedjanin Mihel Torneus, dok je bronzu osvojio Ukrajinac Serhej Nikiforov sa 8,07 metara.

20:21 - Francuskinja Gej osvojila zlato u trci na 400 metara

Francuska atletičarka Florija Gej osvojila je zlatnu medalju u trci na 400 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu. Gej je pobedila rezultatom 51,90 sekundi, što je njen novi lični rekord. Srebrnu medalju osvojila je Čehinja Zuzana Hejnova sa 52,42 sekunde, a bronzu je osvojila Justina Svjeti iz Poljske rezultatom 52,52 sekunde.

19:58 - Amela Terzić osma u finalu trke na 1.500 metara

Srpska atletičarka Amela Terzić zauzela je danas osmo mesto u finalu trke na 1.500 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu. Terzić je trku završila za 4:25,15 minuta.Zlatnu medalju osvojila je Britanka Lora Mjur sa 4:02,39 minuta, što je novi rekord evropskih prvenstava. Druga kroz cilj prošla je Konstanc Klosterhalfen iz Nemačke sa 4:04,45, što je njen novi lični rekord, dok je bronzu osvojila Poljakinja Sofija Enaui sa 4:06,59.

"Nije trka krenula kao juče u polufinalu, danas je bilo skroz drugačije, to je dovelo do toga da istrčim sporije. Od početka je krenulo sa razbijanjem grupe, sa bržim prolazima nisam uspela ni da finiširam, nisam uspela da istrčim s njima do kraja", rekla je Terzić novinarima u Beogradskoj areni.Terzić je danas zauzela osmo mesto u trci na 1.500 metara.

"Srećna sam što sam se opet plasirala u finale Evropskog prvenstva. Kakva mi je bila startna lista za polufinale, bilo je za neke neočekivano što sam u finalu. Devojke su došle sa mnogo boljim rezultatima, mnoge od njih su se štekale za finale, a ja sam morala da se malo više namučim kako bih stigla do finalne trke", navela je ona.

17:28 - Dudaš peti posle bacanja kugle

Mihail Dudaš je treću displinu završio sa 749 poena i popeo se za jedno mesto. Trenutno je petoplasirani u ukupnom plasmanu. Između i trenutno bronzanog Čeha helkeleta je 48 bodova razlike. Od 18,30 počinje skok uvis za Dudaša.

14:35 - Vučić o EP: Želimo još više ovakvih takmičenja

Premijer Aleksandar Vučić izrazio je zadovoljstvo što je Srbija prvi put posle šest decenija domaćin međunarodnog atletskog takmičenja.Premijer je naveo i da takvim dogadjajima zemlja želi da privuče veliki broj turista."Želimo da organizujemo još više medjunarodnih takmičenja, da unapredimo sportsku infrastrukturu u zemlji, povećamo kapacitete, obezbedimo mnogo bolje uslove od drugih i tako postanemo lider u regionu za pripreme sportista", naveo je Vučić u saopštenju posle sastanka sa predstavnicima svetske i evropske atletske federacije. Srbija je domaćin Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici, koje se od 3. do 5. marta održava u Beogradskoj areni.Vučić i ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić su se sastali sa čelnicima Svetske atletske federacije Sebastijanom Kouom i Sergejom Bubkom, kao i evropske Sven Arneom Hansenom i Dobromirom Karamarinovim. Sastanku su prisustvovali i prvi čovek Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, kao i direktor i predsednik lokalnog organizacionog komiteta Slobodan Branković.Predstavnici svetske atletike su, prema saopštenju, pohvalili organizaciju ovog takmičenja, kao i "veoma modernu dvoranu".Na sastanku se, kako je saopšteno iz Vlade Srbije, razgovaralo i o organizaciji Svetskog dvoranskog prvenstava u atletici 2020. i Evropskog prvenstva na otvorenom 2024. godine, kao i o izgradnji atletskog stadiona za to takmičenje.

12:25 - Kolašinac: Razmišljam o prekidu karijere!

Naš najbolji bacač kugle Asmir Kolašinac najavio je mogući prekid karijere

12:11 - Ivana Španović iz prve u finale najboljim skokom u sezoni

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović skočila je 7,03 metara u prvoj seriji, što je njen najbolji rezultat sezone, čime se plasirala u finale Evropskog prvenstva.

12:08 - Asmir Kolašinac bez finala

Predstavnik Srbije u bacanju kugle Asmir Kolašinac nije uspeo da se plasira u finale. Kolašinac je bacio u prvoj seriji 19,96 što nije bilo dovoljno za finale, jer je norma bila 20.50, a rezultatski ulazak je donosila daljina od 20 metara.

Asmir Kolašinac, Foto: Dado Đilas
Asmir Kolašinac, Foto: Dado Đilas

11:51 - Dudaš šesti posle dve discipline

Srpski atletičar Mihail Dudaš posle prve dve discipline u sedmoboju zauzima šesto mesto na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.Dudaš je u prvoj disciplini, trci na 60 metara, osvojio 872 boda, da bi potom u skoku u dalj osvojio 910 bodova i sa ukupno 1.782 boda zauzima šestu poziciju.Srpski atletičar je u skoku u dalj imao samo jedan ispravan skok, od sedam metara i 40 centimetra, dok je dva puta prestupio.Posle dve discipline prvo mesto zauzima Francuz Kevin Majer sa 1.845 bodova.Takmičenje u sedmoboju nastavlja se danas popodne.

10:41 - Milana Tirnanić bez polufinala na 60 metara

Srpska atletičarka Milana Tirnanić nije uspela danas da se plasira u polufinale trke na 60 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.Tirnanićeva je u petoj kvalifikacionoj grupi zazuela šesto mesto rezultatom sedam sekundi i 56 stotinki."Već četvrti put ove sezone trčim 7,56 sekundi, to je broj koji me ne pušta. Nadala sam se ličnom rekordu, jer je povreda koju sam vukla konačno prošla. Ako ništa drugo, ispunila sam ovogodišnji cilj, a to je bilo učešće na Balkanskom prvenstvu. Evropsko prvenstvo je za mene orgomno iskustvo i ponosna sam, stvarno", rekla je Milana Tirnanić posle trke.Najbolje vreme u kvalifikacijama ostvarila je Nemica Rebeka Haze koja je stazu pretrčala za sedam sekundi i 14 stotinki.Polufinale i finalna trka na 60 metara na programu su sutra, poslednjeg dana šampionata u Beogradu. ;

09:40 - Dudaš četvrti posle prve discipline

Srpski atletičar Mihail Dudaš posle prve discipline u sedmoboju, trke na 60 metara, zauzima četvrto mesto na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.Dudaš je zauzeo prvo mesto u prvoj grupi s vremenom od sedam sekundi i tri stotinke, što mu je donelo 872 boda.

"Očekivao sam da budem još brži, ali imam još šest disciplina tako da ima vremena da se dokažem", rekao je Dudaš posle trke.

Najbrži na 60 metara bili su Španac Horhe Urenja i Dominik Distelberger iz Austrije. Njih dvojica su stazu pretrčali za šest sekundi i 94 stotinke i zaradili 904 boda. Treće mesto treutno zauzima olimpijski vicešampion Kevin Majer iz Franciske sa 900 bodova. Takmičenje u sedmoboji nastavlja se skokom u dalj, a danas popodne su na programu još dve discipline - bacanje kugle i skok u vis.

09:35 - Dudaš prvi u grupi na 60 metara

Prvi je izašao Mihail Dudaš. On je pobedio u prvoj disciplini sedmoboja, trci na 60 metara. Dudaš je ostvario vreme 7.03 i skupio 872 poena.

Dudaš je posle trke kratko prokomentarisao: Apsolutno sam siguran da će neki dobri rezultati doći!09:30 - Program za subotu9.30 – 60 metara, početak takmičenja u sedmoboju, Mihail Dudaš9.45 – 60 metara, Milica Tirnanić, kvalifikacije, eventualno polufinale od 16.0010.10 – skok u dalj, sedmoboj, Mihail Dudaš11.00 – Bacanje kugle, Asmir Kolašinac, kvalifikacije12.00 – Skok u dalj, Ivana Španović, kvalifikacije16.45 – bacanje kugle, sedmoboj, Mihail Dudaš18.30 – skok u vis, sedmoboj, Mihail Dudaš19.32 – Skok u dalj, Lazar Anić, finale

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track