(KURIR TV) SRBIN PLAKAO U ARENI: Dudaš se sapleo pred ciljem i osvajanjem medalje
Foto: Dado Đilas

Evropsko prvenstvo u atletici

(KURIR TV) SRBIN PLAKAO U ARENI: Dudaš se sapleo pred ciljem i osvajanjem medalje

Ostali sportovi -

Srpski atletičar Mihail Dudaš završio je večeras tek na 14. mestu u sedmoboju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

Dudaš je u poslednjoj disciplini, trci na 1.000 metara, pao nekoliko desetina metara pre cilja i tako izgubio jednu od vodećih pozicija.

Trku je završio u suzama, pošto je bio veoma blizu medalje, pre no što je diskvalifikovan u toj disciplini.

Dudaš je diskvalifikovan posle odluke sudija na stazi i pregleda video snimka.Kako je saopšteno, Dudaš je gazio unutrašnju liniju staze.

TOK TAKMIČENJA:

19:14 - Dudaš nije završio trku na 1.000 metaraMihail Dudaš nije završio trku na 1.000 metara, što je bila poslednja disciplina sedmoboja. Srpski atletičar je sjajno trčao, jurio je ka bronzanoj medalji, ali je nekoliko desetina metara pred cilj pao. Na kraju, zauzeo je tek 14. mesto u sedmoboju na Evropskom prvenstvu. Dudaš se u suzama zahvalio publici.

18:54 - Dudaš četvrti pred poslednju disciplinuMihail Dudaš zauzima četvrto mesto u sedmoboju posle šest disciplina.Dudaš je u skoku s motkom postavio novi lični rekord, pošto je preskočio pet metara i 10 centimetara, što je za 30 centimetara bolje od prethodnog rezultata. On na četvrtom mestu ima 5.239 bodova, što je za 52 boda manje od trećeplasiranog Čeha Adam Sebastijan Helcelet, dok drugoplasirani Španac Horhe Urenja ima 5.394.On je tim rezultatom napredovao za dva mesta uoči poslednje discipline - trke na 1.000 metara, koja će startovati u 19.00.Srpski atletičar u skoku s motkom zauzeo je treće mesto i osvojio 941 bod, dok su Francuz Kevin Majer i Belgijanac Nils Pitomvils preskočili 5,40 metara, što je bilo dovoljno za 1.035 bodova.Prvo mesto posle šest disciplina uedljivo drži Francuz Majer sa 5.618 bodova.

18:02 - Srbin nije uspeo na 5,20Dudaš se u trećem pokušaju na 5,20 nije ni odrazio.

17:54 - Dudaš ponovo neuspešan na 5,20Dudaš je i drugi put srušio lestvicu na 5,20.

17:46 - Dudaš prvi put ruši lestvicuSrpski sedmobojac je srušio lestvicu u prvom pokušaju na 5,20.

17:21 - Neverovatni Dudaš, preleteo i 5,10!Dudaš je neverovatan! Treći put danas popravlja lični rekord! Iz prve je preskočio i 5,10!

17:10 - Bišel odbranila zlato na 800 metaraŠvajcarska atletičarka Selina Bišel odbranila je zlatnu medalju u trci na 800 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.Ona je u finalnu trku završila za dva minuta i 38 stotinki i tako postavila novi nacionalni rekord. Srebrnu Britanka Šelajna Oksana-Klark, koja je iza pobendica bila samo stotinku.Bronzano odličje osvojila je Anita Hinriksdotir sa Islanda, koja je bila gotovo sekund iza pobendice.Trku je obeležila uzbduljiva i neizvesna završnica izmedju Bišel i Oksane-Klark. Britanka je u poslednjih 100 metara pokupala da pretekne Švajcarkinju, ali je aktuelna šampionke Evrope ipak u fotofinišu uspela da trijumfuje.

17:08 - Evora odbranio titulu u troskokuPortugalski atletičar Nelson Evora osvojio je danas zlatnu medalju u troskoku na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.Evora je titulu dvoranskog šampiona Evrope odbranio skokom od 17 metara i 20 centimetra.Srebrnu medalju osvojio je 40-godišnji Italijan Fabricijo Donato rezultatom od 17 metara i 13 centimetra.Bronzana medalja je otišla u ruke Nemca Maksa Hesa, koji je skočio 17,02 metra.

17:04 - Mjur: Presrećna sam zbog druge medaljeBritanska atletičarka Lora Mjur rekla je da joj je srećna što je u Beogradu osvojila dve zlatne medalje i dodala da je uoči trke znala da će joj Turkinja Jasemin Džan biti najveća rivlaka."Znala sam da će Džan biti najveća rivalka, da će biti teška trka s njom. Zato je i ona od starta nametnula ritam. U svakom slučaju, presrećna sam zbog druge medalje", rekla je Mjur novinarima u Beogradskoj areni.Mjur je do zlata stigla rezultatom od osam minuta, 35 sekundi i 67 stotinki, što je novi rekord šampionata.Srebrnu medalju osvojila je Jasemin Džan iz Turske (8:43,46), a u Britaniju je otišla u bronza koja je pripala Ejliš Mekolag (8:47,43).Finalnu trku obeležile su Mjur i Džan koje su se vrlo brzo odvojile od ostatka takmičarki i tračale su rame uz rame do krug i po pre kraja. Mjur je tada krenula u finiš, što Džan nikako nije mogla da isprati."U poslednih 200 metara sam krenula najjače što sam mogla, a to sam tek shvatila kada sam prošla kroz cilj. Presrećna sam što sam deo britnaskog atletskog tima kom ovde u Beogradu ide jako dobro", kazala je ona.17:00 - Španac Mešal osvojio zlato u trci na 3.000 metaraŠpanski atletičar Adel Mešal osvojio je zlatnu medalju u trci na 3.000 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.Mešal je pobedio rezultatom 8:00,60 minuta. On je u samoj završnici uspeo da odbije napade Norvežanina Henrika Ingebrigsena i pobedi.Ingebrigsen je osvojio srebro rezultatom 8:00,93, dok je bronzu osvojio Nemac Ričard Ringer sa 8:01,01 minuta.

16:56 - Mjur osvojila zlato i na 3.000 metaraBritanska atletičarka Lora Mjur osvojila je danas zlatnu medalju na 3.000 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.Mjur je do zlata stigla rezultatom od osam minuta, 35 sekundi i 67 stotinki, što je novi rekord šampionata.Britanki je ovo drugo najsjajnije odličje u Beogradu, pošto je slavila i na 1.500 metara.Srebrnu medalju osvojila je Jasemin Džan iz Turske (8:43,46), a u Britaniju je otišla u bronza koja je pripala Ejliš Mekolag (8:47,43).Finalnu trku obeležile su Mjur i Džan koje su se vrlo brzo odvojile od ostatka takmičarki i tračale su rame uz rame do krug i po pre kraja. Mjur je tada krenula u finiš, što Džan nikako nije mogla da isprati.

16:52 - Dudaš leteo preko 5 metara!Dudaš je ne posustaje! Sada je s motkom "preleteo" pet metara. Takođe iz prve! Do danas rekord mu je iznosio 4,82, a u "Areni" je iz prvog polušaja prvo preskočio 4,90, a sada i 5,00!

16:29 - Dudaš skočio 4,90 i oborio lični rekord

Mihail Dudaš je je preskočio 4,90 srušivši lični rekord! Srpski desetobojac je propustio visine 4,20 i 4,60, zatim je iz prve preskočio 4,60, pa bez rušenja i 4,80, a onda mu je i treći skok, na 4,90, bio uspešan. Prethodni njegov rekord iznosio je 4,82.

13:55 - Dudaš šesti posle pet disciplina

Srpski atletičar Mihail Dudaš zauzima šesto mesto posle pet disciplina u sedmoboju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.Dudaš je u petoj disciplini, prvoj u današnjem programu, u trci na 60 metara sa preponama, zauzeo šesto mesto u drugoj grupi rezultatom 8,11 sekundi, što mu je donelo 954 boda.Dudaš u ukupnom plasmanu zauzima šesto mesto sa 4.298 bodova.Prvo mesto i dalje drži Francuz Kevin Majer sa 4.583 bodova.U toku dana održaće se preostale dve discipline u sedmoboju, skok s motkom i trka na 1.000 metara.

Dudaš se zagrevao ispred hale za nastavak takmičenja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track