ODLIČAN POČETAK SEZONE: Dimitrijević treći u Sloveniji
Foto: GAS

Srpski golf reprezentativci dominiraju

ODLIČAN POČETAK SEZONE: Dimitrijević treći u Sloveniji

Ostali sportovi -

Srpski golf reprezentativac i član GK "Beograd" Mihailo Dimitrijević zabeležio je odličan rezultat na samom početku sezone.

On je na Slo Am Turu, koji se igrao u Moravskim Toplicama zauzeo odlično treće mesto.

Dimitrijević je trodnevno takmičenje završio sa 217 udaraca, koliko je imao i drugoplasirani Žiga Strašek iz Slovenije, dok je slavio još jedan domaći golfer, Luka Naglič sa 214. Dimitrijević je bio izvanredan prva dva dana kada je ostvario 71 i 70, dok je trećeg dana imao 76.

Ovim rezultatom, očekuje se njegov napredak na Svetskoj golf rang listi.

Drugi srpski predstavnik i član GK "Beograd" Branimir Gudelj je bio osmi sa 223 udarca, Marko Jokić iz GK "Centar" je imao 240, a Borislav Todorović 300.

U konkurenciji je bilo 49 golfera iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, Austrije i Slovačke.

Kod dama, Jana Marinović iz GK "Sava" je bila izvanredna. Ona je trodnevno takmičenje završila na desetoj poziciji sa 242 udarca. Tamara Palkovljević iz GK "Centar" je bila 14. sa 256, dok je Lara Todorović iz GK "Beograd" imala 285 udaraca.

Najbolja u konkurenciji 22 igračice iz pet država (Slovenije, Bugarske, Austrije, Slovačke i Srbije) bila je Sofia Seldemirova iz Bugarske ispred domaće golferke Pije Babnik i Glorije Handl iz Austrije.

Naše najbolje golfere ovog vikenda očekuje prvo kolo Srpskog amaterskog tura, koje će se bodovati za Svetsku golf rang listu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track