Šljivančanin: Blagojević krade od naroda

Teške optužbe

Šljivančanin: Blagojević krade od naroda

Ostali sportovi -
Radosav Šljivančanin tvrdi da direktor Rukometnog kluba Partizan Aleksandar Blagojević prima nacionalnu penziju na prevaru

Nešto je trulo...Nekadašnji direktor ženske rukometne reprezentacije Srbije Radosav Šljivančanin optužio je direktora Partizana Aleksandra Blagojevića da nepravedno prima nacionalno priznanje jer na EP u Sevilji 1996. godine nije bio licenciran za takmičenje. Iste tvrdnje Šljivančanin je ponovio i za naš list, rekavši da je sve to maslo rukovodećih ljudi Rukometnog saveza Srbije.- Blagojević na tom prvenstvu nije odigrao nijedan meč, čak nije ni bio prijavljen u sastav reprezentacije, već mu je medalju ustupio Veselin Vujović. Imam dokaze za to i podneo sam tužbu. Sve je to maslo odgovornih u Rukometnom savezu Srbije, koji su poslali predlog da Blagojević prima nacionalnu penziju - rekao je Šljivančanin.Priliku da primi medalju Blagojević je dobio pošto Veselin Vujović nije želeo da je uzme za sebe. Legendarni reprezentativac smatra da je sadašnji direktor Partizana zaslužio priznanje, ali priznaje da se ne razume u to da li ispunjava pravne osnove za nacionalnu penziju.- Selektor Zoran Tuta Živković je odlučio da me zbog povreda reprezentativaca uvrsti u tim iako sam godinu i po dana ranije završio karijeru, zbog čega Blagojević nije nastupao na šampionatu, a prošao je cele pripreme i bio deo ekipe. Upravo zbog toga sam odlučio da mu ustupim medalju, jer je on to zaslužio, a ako mene pitate, zaslužio je i nacionalnu penziju. E, sad, ja nisam pravnik i ne znam zakonske akte i da li je to u redu ili nije - kaže Vujović.

Šljivančanin podneo tužbu protiv Blagojevića
Šljivančanin podneo tužbu protiv Blagojevića

Blagojević: Poznata kuhinjaAleksandar Blagojević kaže da je gotovo oguglao na ove napade, budući da se oni događaju već godinama.- Velike su to frustracije! Posle svake naše uspešne sezone ista priča, iz iste kuhinje, ožalošćeni se javljaju sa otrcanim napadima. Iskreno, mislio sam da će ovog puta biti bar malo maštovitiji i kreativniji. Naravno, već sledeće godine ću im dati šansu da se iskažu. Izvinite, trenutno sam na sastanku izvan zemlje i imam daleko bitnije stvari od tih, a besposličari slobodno mogu da pričaju šta hoće - kaže Blagojević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track