MEĐUNARODNI DŽUDO KUP: Turnir Stanko Lopatić okupio oko 200 takmičara
Foto: Miodrag Mićić

Spektakl na Palama

MEĐUNARODNI DŽUDO KUP: Turnir Stanko Lopatić okupio oko 200 takmičara

Ostali sportovi -

Na Palama je održan prvi međunarodni džudo kup "Stanko Lopatić 2017" u organizaciji Džudo i sambo kluba "Crepoljsko" iz Istočnog Starog Grada na kojem je učestvovalo 29 klubova i 198 takmičara.

1 / 5 Foto: Miodrag Mićić

Turnir je imao međunarodni karakter jer je okupio 198 takmičara i 29 klubova iz Srbije, Crne Gore, FBiH i Republike Srpske, u konkurenciji juniora i juniorki, kao i mlađih i starijih pionira i pionirki.

Na turniru su se pojavili vrlo važni gosti iz sveta džudoa kao što su Vuk Rašović, jedan od utemeljivača džudo sporta u Jugoslaviji, dobitnik brojnih nagrada, zatim Ivan Todorov – višestruki prvak u svim uzrasnim kategorijama, predsednik Džudo saveza Srbije, predsednik Sportske akademije u Beogradu, Slavko Obadov, višestruki prvak Jugoslavije u džudou i sambu, kao i mnogi drugi kojima je ovaj sport u krvi.

Jedan od najmlađih učesnika turnira bio je Jovan Mićić iz novosadskog kluba "Džuns", koji je, iako 2007. godište, osvojio zlatnu medalju u kategoriji dve godine starijih pionira do 46 kilograma.

Medalju novosadskom klubu je donela i Teodora Alan koja je u kategoriji mlađih pionirki do 44 kilograma osvojila srebrnu medalju.

Međunarodni džudo kup se održavao u Sportsko-poslovnom centru "Peki".

Sam organizator je pored predstojećeg turnira, učinio sve da se takmičari osećaju kao kod kuće, a da vikend bude potpun organizovan je i turistički obilazak pečine Orlovača, najveće i najpoznatije u BiH.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track