HIT PRIČA Ivanina BABA LEPA je CARICA Preživela Jasenovac i progon 1991., snimila album u 88. godini

Za film

HIT PRIČA Ivanina BABA LEPA je CARICA Preživela Jasenovac i progon 1991., snimila album u 88. godini

Ostali sportovi -

Prava filmska priča u porodičnom domu lepe odbojkašice Ivane Nešović.

Sjajna sportistkinja, nekadašnja srpska reprezentativka Ivana Nešović, ima baku za ponos!

Smilja Kotur je kao dete preživela muke u koncentracionom logoru Jasenovac, zatim je 1991. zbog rata morala da napusti rodni kraj u Hrvatskoj, a sada, u 88. godini, snimila je muzički album!

- Draga moja nano! Želim da ti kažem da sam veoma ponosna na tebe i presrećna što sam baš ja tvoja unuka. Putujem svuda po svetu, upoznajem razne ljude, mlade i stare, ovakve i onakve. Ali ti si definitivno pobednik! I moja omiljena ličnost. I svaki put kad se vratim, niko me ne oduševi kao ti. Želela bih da poručim svima da se ugledaju na tebe i shvate da nikada nije kasno da ostvare svoje snove - poručila je Ivana iz Indonezije u video-poruci, a prenosi portal Mondo.Baka je posle Ivaninih divnih reči uz osmeh rekla:

- Slatka moja devojčica!Nedavno je baka Smilja imala tešku operaciju, ali to joj ne smeta da i dalje drži časove pevanja mladim devojkama u želji da sačuva tradicionalne pesme iz svog rodnog kraja, Zapadne Slavonije.

- Borim se da još malo ojačam, da i dalje nastupamo. Još mnogo toga ima da se snimi. Dok mogu i dok me prihvataju devojčice, ja ću da im pomognem. Vrlo rado - s osmehom je poručila baka Smilja.Baka Smilja želi da ozdravi i ovog leta ode s unukom Ivanom na more u Grčku. I to avionom, prvi put u životu.

Teško detinjstvoNEMCI JE SPASLI OD SMRTISmilja Kotur je kao devojčica od 13 godina odvedena sa porodicom u ustaški logor Jasenovac, gde je doživela strašnu torturu. U stočnim vagonima prebačeni su u logor u Staroj Gradiški.- Došla je nemačka komisija i tražila da prošetamo. Da vide jesmo li sposobni za rad. Otišli smo u Nemačku, a jednog dana prišao mi je poslovođa i pitao me da li sam bolesna. Kako da kažem da sam bolesna? Vratiće me u logor. Bojim se. Kažem da nisam bolesna, već gladna. Nemcu je bilo žao. Sutradan mi je doneo sendviče i pomazio me po glavi - prisetila se baka Smilja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track