VOLI ZABAVU: Roni O'Saliven izjavom oduševio svoje navijače
Foto: AP

Uživa u onome što radi

VOLI ZABAVU: Roni O'Saliven izjavom oduševio svoje navijače

Ostali sportovi -

Petostruki svetski prvak u snukeru Roni O'Saliven rekao je da ne namerava da završi karijeru, posle eliminacije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Šefildu.

O'Saliven je juče izgubio sa 10:13 od Ding Đunhuija i u četvrtfinalu završio učešće na Krusiblu.

On je rekao da je razočaran zbog poraza, ali da je uživao u takmičenju i da je odigrao fantastičan meč.

"Volim to što radim i zašto ne bih nastavio? Prava ljubav je kada izvadiš štap iz kofera", rekao je 41-godišnji O'Saliven, preneli su britanski mediji.

On je tokom turnira izjavio da ga maltretiraju ljudi koji vode svetsku snuker organizaciju, a sa njima je u sukobu još od januara, kada je javno kritikovao sudiju i opsovao fotoreportera na Mastersu, jedinom turniru koji je ove sezone osvojio.

O'Saliven je petostruki svetski šampion, Stiv Dejvis ima jednu titulu više, a rekorder je Stiven Hendri sa sedam trofeja.

"Imao sam nabolju godinu u životu, a nisam osvojio mnogo turnira i pomislio sam: 'Kako je to povezano'. Ali, nikada nisam jurio rekorde i neću prestati da igram samo zato što ne osvajam trofeje. Nastaviću da igram zato što to volim", rekao je on.

O'Saliven je naveo da voli da učestvuje u egzibicionim mečevima, u kojima može da se zabavlja zajedno sa publikom.

"U svetu u kome je sve ozbiljno, ja želim da se zabavljamo. Iz Kine stižu sjajne ponude. Nadam se da ću tamo provoditi više vremena nego ovde", dodao je on.

U polufinalu Svetskog prvenstva igraće aktuelni svetski prvak Mark Selbi protiv Dinga, kao i Džon Higins protiv Berija Hokinsa.

Pobednik će zaraditi 375.000 funti, a Svetska bilijar asocijacija uvećala je nagradni fond turnira za naredne dve godine. U 2018. godine svetski prvak dobiće 425.000, a godinu dana kasnije 500.000 funti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track