(VIDEO) SVIH 19 POBEDA NOKAUTOM: Entoni Džošua je kralj sveta!
Foto: Reuters

Nepogrešiv

(VIDEO) SVIH 19 POBEDA NOKAUTOM: Entoni Džošua je kralj sveta!

Ostali sportovi -

Spektakularnim nokautom Britanac savladao Vladimira Klička i objedinio tri pojasa svetskog šampiona u verzijama WBA, IBF i IBO

Britanski bokser Entoni Džošua (27) postao je deo istorije pobedom nad Vladimirom Kličkom u borbi za objedinjavanje tri šampionska pojasa u verzijama WBA, IBF i IBO.

Način na koji je došao do pobede i spektakularni nokaut u 11. rundi napravili su od njega „novog Muhameda Alija“ i novog kralja svetskog ringa.

Fotografija od koje ćete se naježiti... Entoni Džošua i Muhamed Ali
Fotografija od koje ćete se naježiti... Entoni Džošua i Muhamed Ali

Momak od 27 godina odradio je 19 profesionalnih mečeva u poslednjih pet godina i sve do jednog ih rešio nokautom (16 puta u prve tri runde)! U svet profesionalnog boksa zakoračio je 2012. godine, odmah nakon što je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu. Prethodno je u superteškoj kategoriji bio prvak Engleske 2010. i šampion Evrope 2011. godine.

Sportom je počeo da se bavi kao dečak, ali mu boks nije bio prioritet. Igrao je fudbal i 100 metara trčao za manje od 11 sekundi. A onda je tokom jedne utakmice prebio protivnika tako žestoko da je dve nedelje proveo u zatvoru, a 14 meseci nosio nanogicu. Sa 17 godina je otišao od kuće, živeo u hostelu i učestvovao u uličnim tučama, sve dok ga jedan rođak nije odveo u lokalni bokserski klub. I zvezda je rođena!

Fjuri bacio rukavicuPOBEDIĆU GA JEDNOM RUKOMKontroverzni Britanac Tajson Furi čestitao je svom zemljaku na tituli svetskog prvaka, ali i u svom stilu ustalasao javnost provokativnim izjavama.- Stilovi čine borbe, ali sam siguran da mogu da pobedim Entonija Džošuu boksujući jednom rukom vezanom iza leđa - rekao je Fjuri, kome je u decembru 2015. godine oduzet pojas jer je odbio borbu sa izazivačem.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kikbokser izbegao siguran nokaut potezom iz Matriksa!

Gojko Filipović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track