OBORIO REKORD STAR 22 GODINE: Rade Savić podigao 260 kilograma na Serbian openu
Foto: Privatna Arhiva

Objedinio rekorde u sve tri benč federacije

OBORIO REKORD STAR 22 GODINE: Rade Savić podigao 260 kilograma na Serbian openu

Ostali sportovi -

U organizaciji Powerlifting Saveza Srbije i Federacije IPF u Bačkom Petrovcu je 07. maja održan Serbian Open u benč pressu.

Naš evropski i svetski šampion Rade Savić i ovoga puta je bio apsolutni pobednik, oborivši tom prilikom najstariji rekord u ovoj Federaciji koji datira iz 1995 godine (rekord od 242,5 kg tada je oborio Željko Škrba) sa podignutih 260 kg.

Rade Savić je nastupio u kategoriji preko 120 kg, a drugo mesto je pripalo Saši Lampašu sa podignutih 232,5kg, dok je trećeplasirani bio Milan Smiljanić sa podignutih 222,5 kg.

Rade Savić je već nosilac svetskog rekorda u ovoj federaciji, ali sa opremom, kada je podigao 340 kg. Ovom pobedom je Rade postao rekorder u sve tri benč press federacije: u GPC kao rekorder sa 290 kg, u WUAP federaciji sa 280 kg, i sada na Serbian Openu je ponovo dospeo na pobedničko postolje obaranjem 22 godine starog rekorda.

Rade se na Serbian Openu predstavio ne samo kao apsolutni pobednik, već i kao trener Zorana Kopića, koji je osvojio I mesto u kategoriji do 120 kg sa podignutih 217 kg.

Presrećan sam što sam posle šest godina ponovo nastupio na srpskom takmičenju i to u IPF federaciji, jer vidim da se sve veći broj mladih ljudi okreće ovom sportu i takmičenju. izjavio je Rade Savić posle još jedne ubedljive pobede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track