Najnovije vesti

OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE: Imenovani potpredsednici, funkcija i Todorovu
Foto: OKS

Konstitutivna sednica OKS

OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE: Imenovani potpredsednici, funkcija i Todorovu

Ostali sportovi
13:56h

Žarko Zečević, Bogdan Obradović i Milica Mandić danas su i zvanično postali potpredsednici Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) na konstitutivnoj sednici novog rukovodstva na cijem čelu je novoizabrani predsednik Božidar Maljković.

"Mi ovde nismo predstavnici sportova iz kojih dolazimo već članovi najvišeg tela koje ima zadatak da se bavi unapređenjem vrhunskog sporta u našoj zemlji. Uveren sam da ćemo svi zajedno raditi na razvoju vrhunskog sporta u Srbiji, a na taj način, naravno, razvijati i svoj sport. Molim vas da to svi uvek imamo na umu", rekao je Maljković u obraćanju članovima Izvršnog odbora.

Na čelu Komisije za programska pitanja biće Dragan Jović, najuspešniji trener u poslednja dva olimpijska ciklusa, a Komisije za finansijsko-materijalna pitanja Žarko Zečević.

Predsednik Statutarno-pravne komisije biće Dejan Simić, a Zdravstvene prof dr Dragan Radovanović, koji su ove funkcije obavljali i u prethodnom olimpijskom ciklusu.

Predsednik Komisije za međunarodnu sportsku saradnju biće Ivan Mrkić, Komisiju "Žene i sport" vodiće Milena Reljin-Tatić, a Komisiju "Olimpijske vrednosti" Nataša Janković, direktorka Fonda sporta i olimpizma.

U ovom olimpijskom ciklusu, radu Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta pomagaće još jedna komisija koja će se baviti razvojem sportske infrastrukture, a na njenom čelu biće Veselin Jevrosimović, predsednik Atletskog saveza Srbije.

Na prvoj konstitutivnoj sednici imenovan je i Savet za razvoj olimpijskog sporta, stalno radno telo Olimpijskog komiteta Srbije, kome se u manadat stavlja kreiranje strategije za razvoj olimpijskog sporta, a na čijem čelu će biti Ivan Todorov, dosadašnji potpredsednik i kandidat za predsednika na nedavnoj neuspešnoj Skupštini.

Članovi ovog saveta biće Zoran Gajić, član Izvršnog odbora OKS i predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, Božidar Djurković, predsednik Rukometnog saveza Srbije, Nebojša Ilić, dugogodišnji trener u veslanju, prof. dr Vladimir Koprivica sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje i Jasna Šekarić, sedmostruka učesnica Olimpijskih igara i osvajač pet olimpijskih medalja u streljaštvu.

Prethodnog dana konstituisana je i Sportska komisija OKS koju će u novom sazivu predvoditi Ivan Miljković, proslavljeni odbojkaš i prvi potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...