Školarci iz Derbija navijaju za Srbiju

Podrška Olimpijcima

Školarci iz Derbija navijaju za Srbiju

Ostali sportovi -
Školarci engleskog Derbija biće okićeni srpskim zastavama na ceremoniji svečanog otvaranja Olimpijskih igara

Školarci engleskog Derbija biće okićeni srpskim zastavama na ceremoniji svečanog otvaranja Olimpijskih igara, pošto su učestvovali u programu podrške sportistima iz celog sveta koji se ovog leta okupljaju u Londonu.

Britanske škole pozvane su da se priključe projektu i pošalju svoje učenike na svečano otvaranje u London, a slučajnim izborom dodeljene su im zemlje za koje će navijati. Derbiju je "zapala" Srbija, a tamošnji klinci već se raduju što će navijati za naše sportiste.

" Ne mogu da dočekam. Mnogo ljudi će biti u Londonu i jedva čekam da podržim Srbiju, rekao je Hasan Altaf (13), a prenosi "Derbi Telegraf".

Oko 200 srpskih porodica živi u regionu Derbija, što potvrđuje i prota Radmilo Stokić, koji predvodi Srpsku pravoslavnu crkvu u ovom gradu. Bivši fudbaler OFK Beograda morao je da prekine svoju sportsku karijeru kada je morao da napravi izbor - crkva ili stadion.

"Srbija je mala zemlja ali veoma volimo sport i imamo sjajne sportiste, uključujući i Novaka Đokovića. Bili smo i svetski prvaci u košarci i siguran sam da ćemo osvojiti neku medalju na Olimpijskim igrama. Sport je odličan način za prevazilaženje različitosti i dobar način za približavanje mladima", poručio je Stokić.

Glavna učiteljica "Bemrouz" škole u Derbiju, Džo Vord, takođe tvrdi da je sport odličan način da njegovi učenici upoznaju druge zemlje.

"Slobodno mogu da kažem da naši učenici nisu znali mnogo o Srbiji pre nego što smo se priključili ovom projektu, ali su sada veliki navijači njihovih sportista. Jedva čekaju put u London što će biti jedinstvena prilika da budu uključeni u Olimpijske igre", zaključila je Vord.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja